Fyldte tomater med vilde ris og parmaskinke |
Og det var ganske enkelt fantastisk.
Ingredienser (4 personer)
- 150 g vilde ris
- 4 bøftomater
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk olivenolie
- 1 bundt basilikum
- 100 g parmaskinke (eller bresaola)
- Salt og friskkværnet peber
- 1 dl vand
- Vilde ris skyldes grundigt. Hæld dobbelt så meget vand i gryden, som der er ris og kog dem i ca. 45 min. Hæld risene i et dørslag og afkøl med koldt vand.
- Tænd ovnen på 175 grader.
- Skyld tomaterne og skær toppen af dem (husk at gemme dem). Udhul forsigtigt tomaterne og gem kødet.
- Pil løgene og hak dem fint. Opvarm olivenolien på en pande og svits løgene let. Lad tomatkødet stege med på panden i ca. 5 min. til væden er fordampet.
- Hak basilikum og skær skinken i små tern. Vend de kogte ris med løg- og tomatblandingen, basilikum og skinke. Krydr godt med salt og peber.
- Fordel fyldet i de udhulede tomater og sæt toppene på som låg. Sæt tomaterne i et ovnfastfad. Hæld lidt vand i bunden af fadetog bag tomaterne i 20 min. til de er gennemvarme.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar