lørdag den 25. juni 2011

Slip af med nakkespændinger eller ondt i nakken

De fleste danskere har haft nakkeproblemer. Enten i form af spændinger, der medfører smerter i nakke, skuldre og arme eller i form af en stiv nakke, der nedsætter bevægelse i hele overkroppen. De fleste af disse problemer kan heldigvis fjernes og forebygges med lidt indsats og omtanke. Læs med hvordan.

Hvorfor får man ondt i nakken og spændingshovedpine?

Billedligt talt er nakkens opgave at sørge for, at hovedet balancerer på toppen af rygsøjlen. Og bliver nakkens led eller muskler overbelastede, så vil det give problemer i form af spændinger (myoser), hovedpine og smerte i nakkeregionen.

Ofte er det vores måde at stå, sidde eller bevæge os på, der giver problemerne og bringer os ind en ond cirkel med spændinger og smerter som resultat. Mange af os sidder måske foran en pc med rundet ryg og fremskudt hovede i timevis eller vi laver måske dagligt monotone bevægelser, der langsomt overbelaster nakken.

Det kan hjælpe kortvarig at bruge is, strække ud, få varmet musklerne op eller få dem masseret. Men spændingerne kan let vende tilbage, hvis problemet, som skabte spændingerne, ikke bliver løst. 
 
Hvad kan jeg så gøre?

Grundlæggende er din nakke skabt til bevægelse, og derfor er aktivitet en af de bedste måder at få bugt med stivheden og spændingerne på. Samtidig kan du forebygge, at de kommer igen.

Først skal den onde cirkel brydes ved at få på, hvordan du bør arbejde siddende og stående. 

Videoen her viser, hvordan siddende arbejde bør udføres.  


Og her fortæller Dr. Natalie Cordova, hvordan du forbedre din stående positur. Udover en masse kloge ord om, hvordan man bør sove og stå, så kommer hun også med øvelsesforslag, der let kan inddrages i din træning. Den gode doktor har også en hjemmesiden Posture Confidence, hvor der kan købes DVD'er og andre sager, der relaterer til nakke-træning. 


Herudover findes der et væld af specifikke udtrækningsøvelser, der kan bruges som supplement til din daglige træning. Her er en video, der viser et par af dem, som jeg også bruger. Bevægelse og omtanke. 
Alfa og omega for en smertefri nakke er, at undgå de arbejdsstillinger, der på sigt giver spændinger og nakkesmerter. Herudover er det essentielt, at du dagligt rører dig. 

På et eller andet plan giver det mening, at vores krop reagerer med spændinger andre problemer, når vi ikke bruger den, som den er bygget til. 

Kan du lide indlæggene her på bloggen? Så spred budskabet ved at tilmelde dig som fast læser eller abonner på bloggen. En kommentar er også altid velkommen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...