mandag den 16. juli 2012

Tomatpesto - solskin på maden

Der er ikke meget sol over sommeren 2012, men heldigvis kan vi komme sol i maden. Og hvordan kan det gøres sundere og smartere end den lækre pesto lavet af soltørrede tomater? Og lige som al anden pesto kan tomatpestoen bruges til at lave superhurtig mad på de travle dage.


Der er efterhånden ved at gå Karolines Kogebog i bloggen her, og det er måske ikke tilfældigt med det kedelige sommervejr, vi har for tiden. Heldigvis kan vi trøste os lidt med pesto lavet af soltørrede tomater.

Og for tiden trøster jeg mig med tomatpesto eksperimenter, så har maden da i det mindste fået lidt sol.

Ingredienser 
  • 1 glas soltørrede tomater
  • En spiseskefuld solsikker eller pinjekerner
  • Lidt chili
  • 3 dl olivenolie
  • Salt og peber
  • Evt. et fed hvidløg
Fremgangsmåde
  1. Tørrist kernerne i en pande med lidt salt og hæld dem i en blender sammen med resten af ingredienserne. Blend til du får en passende konsistens.
  2. Hæld pestoen på et kogt rent glas og sæt på køl. Hvis du husker kun at tage af pestoen med rene skeer, så kan den holde sig frisk i langt over en uge. 
Hvad kan jeg bruge pestoen til?

Lige som den almindelige pesto lavet på basilikum er det er helt oplagt at bruge pestoen som dressing, og det er vel også det pesto egentlig betyder?
 
Tomatpesto er også god som pålæg på et stykke ristet brød. Og putter lidt revet ost oven på, så har du næsten en pizzavariant.

Til en lynhurtig pastaret. Kog og vend pastaen i pestoen og vupti! Så er der original italiensk mad.

Til pizza. I stedet for at lave en tomatsovs bruges tomatpestoen. Ost og grønt ovenpå, og så har du hjemmebagt pizza på 15 min. 

Hvis du er så heldig at have adgang til en køkkenhave, så smager nye kartofler vendt i tomatpesto fremragende.

Som marinade til grillaftenen. Og husk, at man sagtens kan grille grønt også.

Flere lignende indlæg?

Hvis du er interesseret i at læse flere lignende indlæg, så smid en kommentar eller giv artiklen her en +1 med Google-knappen herunder.

Og husk, at du hjertens gerne må bruge artiklen her på din egen blog, ligesom du gerne må dele den med venner og bekendte. Brug "deleknapperne" herunder.

Image: http://viskalspise.dk/
Image: http://noteatingoutinny.com/

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...