søndag den 29. juni 2014

Indisk lammegryd med ris og koriander

Indisk lammegryde er en helt fantastisk krydret ret, der rummer alle smagsnuancerne fra det indiske køkken. Samtidig er det én af de lettere indiske retter at lave. 

Magi fra det oversete indiske køkken
 Jeg er vild med indisk mad, men af en eller anden årsag, er der meget langt mellem de indiske restauranter i Danmark. Derfor må jeg lave maden selv og denne ret er en af mine yndlings. 

Samtidig får jeg stillet min lyst til koriander, som er en helt fantastisk krydderurt. Hvis koriander er lidt for specielt for dine smagsløg, så brug persille i stedet.

Apropos krydderierne, så er der traditionelt mange forskellige i indisk mad. Derfor kan indisk mad virke dyrt at lave. Men laver du dem ofte, så lægger du mærke til, at der kun bruges en smule ad gangen og du derfor ofte har til mange fremtidige retter.

Ingredienser (4 portioner)
  • 35 g frisk ingefær
  • 50 g mandler
  • 1 finthakket chili
  • 2 løg
  • 1/2 dl vand
  • 3 fed hvidløg
  • 700 g lammekød i tern (fra fx kølle eller bov)
  • olivenolie
  • 6 kardemomme kapsler 
  • 1 stang kanel 
  • 1/4 tsk stødt nellike
  • 1 1/2 tsk stødt spidskommen 
  • 1 2/2 tsk stødt koriander
  • 1 knsp caryennepeber
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 dl yoghurt naturel
  • Salt
  • 1 1/2 spsk citronsaft
  • 1 tsk garam masala (indisk blandingskrydderi)
  • 1/2 bundt frisk koriander 
  • Som tilbehør friske ris og mangochutney 
Fremgangsmåde
  1. Skræl ingefæren og skær den i skiver. 
  2. Hæld kogende vand på mandlerne og lad dem trække i 5 min. Smut dem. 
  3. Blend ingefær, mandler, chili, og vand til en jævn masse.
  4. Pil og hak løg i små tern.
  5. Steg lammekødet i en gryde med olivenolie, til det bliver godt brunt.
  6. Løft kødet af gryden. Tilsæt løgene og steg dem møre. 
  7. Tilsæt kardemomme, kanel, nelliker, spidskommen, koriander, lidt cayennepeber og ingefær-mandelpastaen. 
  8. Lad det hele riste ved svag varme i nogle minutter. 
  9. Kom kødet tilbage i gryden og hæld hakkede tomater og vand ved til det dækker og lad simre ved svag varme i en god times tid. 
  10. Ca. 10 min. før kødet er kogt mørt tilsættes yoghurten og der krydres med salt, citron og garam masala. 
  11. Server den krydrede lammegryde drysset med lidt knust chili og frisk koriander. 
  12. Spis kogte ris og en god mangochutney til.


2 kommentarer:

  1. MUMS - det ser skønt ud :-) Jeg er altså vild med din blog. God aften :-)
    Kh Cathrine fra www.cathrineyoga.dk

    SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...