Jeg gør normalt mest i det orientalske eller italienske køkken, men denne gang har jeg skelet til det franske, og lige præcis med løgsuppe er det ikke nogen skam.
For at løse problemet med, at løgsuppen ikke er "solid" nok som måltid har jeg fundet på at tilsætte kikærter, og det virker perfekt. Nå ja, og så er grønsagsindholdet pimpet lidt op.
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Opvarm olien i en dyb pande. Tilsæt løg og brun under låg ved middevarme.
- Tilsæt porrer, hvidløg, timian og steg med. Husk at røre godt rundt, så blandingen bliver blød og ikke branket.
- Tilsæt hvidvin og friskkværnet peber. Justér varmen så blandingen begyner at simre.
- Når det meste af væsken er fordampet tilsættes fonde og kikærter. Hele blandingen gives et kort opkog, og herefter justeres varmen igen, så det hele simrer stille og roligt.
- Efter et par minutter tages panden af ilden og purløg tilsættes.
- Imens ristes toastbrødet, og suppen anrettes i 6 skåle og der toppes flittigt med emmentaler ost.
- Bon appetite.
Åh, jeg skal snart have løgsuppe! Især pga. brødet og osten ovenpå ;-)
SvarSletDet er nemlig hapse!
Slethvor mange personer er opskriften til?
SvarSletOvenstående opskrift plejer at række til 4 voksenportioner.
Slet