lørdag den 23. juli 2011

Sund opskrift: Pestosnegle

Denne gang får du opskriften på pestosnegle. Disse lækre pestosnegle er fantastiske som sund mad på farten. De sørger for, at du bliver mæt og frisk i lang tid med god samvittighed.
Og vidste du, at krydderurter også tæller som grønsager? Læs med og spis med god samvittighed.

Basilikum - verdens bedste grønsag
Opskriften her er egentlig en "pimpet" udgave af en klassiker, som jeg ofte har taget med i rygsækken på ture, hvor jeg ikke gad at have en madpakke med. 

Alligevel kommer man altid til at sidde med bamseøjne og tudefjæs, når alle de andre deltagere hiver deres lækre madder frem, og man selv ingenting har med. 

Sneglene er et fortræffelig kompromis på en let og sund madpakke, og kan naturligvis varieres i det uendelige med alskens indhold.  Pesto-variationen er min favorit.

Ingredienser: 
Halv pakke gær
1 dl vand
1 dl kærnemælk eller ymer
Lidt salt
1 spsk. olivenolie
2 dl grahamsmel 
3 dl hvedemel

Til fyld:
Pestoen er lavet af masser af basilikum, lidt hvidløg, ristede solsikkefrø, olie og parmesanost, der blendes til en passende konsistens. 

Fremgangsmåde:
1) Gæren opløses i vandet, og kærnemælk tilsættes. 
2) Salt og olie tilsættes.3) Grahamsmel og hvedemel kommes i væsken lidt efter lidt. Rør godt. 
4) Ælt dejen på bordet og tilsæt resten af melet. 
5) Lad dejen hæve i 15-20 min tildækket. 
6) Rul dejen ud i en firkant - ca A4 størrelse
7) Kom pesto på dejen og smør den ud. 
8) Rul dejen sammen til en lang pølse - og skær ca. 12 skiver. 
9) Sæt sneglene på bagepladen og tryk dem lidt flade. Tildæk og lad hæve i 15-20 min. 
10) Drys med parmesanost, og sæt i oven på 225 grader.

Sådan, så er der sund og nærende mad til cykelturen. Et lille fif til ovenstående opskrift, er at trække enden af dejen ind under hver snegl, inden de lægges på bagepladen. 


Image: FreeDigitalPhotos.net

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...