tirsdag den 9. august 2011

Sund opskrift: Tomatsuppe med fuldkornsnudler

Ferien er ved at være slut, og det kan godt være lidt trist. Heldigvis hjælper den klassiske tomatsuppe altid på humøret - især når man ved at tomater er fulde af gode sager som fx lycopene, som har alskens gavnlige virkninger for os. Nå ja, og så er det glimrende slankemad. 


Jeg går stadig og forsøger at komme lidt ned i vægt efter feriens udskejelser, og tomatsuppen er ganske god til at hjælpe med det. Jeg elsker suppe, og heldigvis er supper ofte kalorielette og mætter godt samtidig.

Den nedenstående opskrift er med fløde, men er stadig kalorielet sammenlignet med, hvad jeg normalt spiser til frokost. Er du helt fanatisk kan fløden selvfølgelig udskiftes med mælk, der er endnu lettere i energi.

Ingredienser:
  •  1 stort løg
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 spsk. chili eller paprika 
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 grønsagsbouillon
  • 2 porrer
  • 1/2 l vand
  • 2 dl fløde
  • 200 g suppehorn
  • Evt. brød som tilbehør og pynt med basilikum og baconstern.
Fremgangsmåde:
  1. Løg og hvidløg skæres i tern, og svitses i gryde med olie og paprika
  2. Tilsæt tomater og porrer i tern sammen med vand og bouillon. 
  3. Lad suppen koge i ca. 30 min.
  4. Kog suppehornene, mens du blender suppen og tilsætter fløde.
  5. Kog suppen i yderligere 5 min, mens du smager til med salt og peber. 
  6. Server med brød og drys med baconstern og basilikum. 
Image: Clare Bloomfield / FreeDigitalPhotos.net

    2 kommentarer:

    1. Jeg er ikke ferm i et køkken, og aner derfor ikke hvad suppehorn er?

      SvarSlet
    2. Ja, det kunne lyde som et eller andet blæseinstrument, men det er bare navnet på de hersens pastaskruer, der bruges til supper.

      Du kan se dem her:
      http://shoponjob.dk/suppehorn-500-g-durum-hvedemel.html

      SvarSlet

    LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...