søndag den 25. september 2011

Kalorielette snacks: Popkorn

Du er på en diæt, og har lyst til en eller anden snack. Heldigvis findes der kalorielette alternativer til slik, kage og chokolade. Læs med her og se, hvordan du kan snacke på en diæt uden at tage på. Når du har lyst til en stor snack, der er forholdsvis kalorielet, så er popkorn din ven. Med lidt held kan du finde mikrobølge-popkorn med lavt indhold af fedt eller også er det frem med gryden og så lave dem på gammeldags vis.

Jeg har fundet alm. mikro-popkorn med 420 kcal per 100 g (én pose) og sjusset mig frem til, at mine hjemmelavede indeholder ca. 370 kcal per 100 g. Det er en forskel på 50 kcal.

Nu fylder 100 g poppet popkorn temmelig meget, så hvis du er på en diæt kan du sikkert nøjes med mindre.

Popkorn er fyldt med fiber og skulle jf Dr. Vinson fra University of Scranton i Pennsylvania have et højt indhold af de kræfthæmmende antioxidanter polyphenoler.

Men energi er energi, og er du på en diæt, så skal du naturligvis passe på ikke at indtage for meget. Popkorn kan dog være et godt bud på en fornuftig snack.

Image: Carlos Porto / FreeDigitalPhotos.net

1 kommentar:

  1. Det er helt klart bedre at lave dem selv, så behøver man nemlig ikke putte så meget salt på som der kan være i mikrobølgeovns versionere. Salt er jo bestemt ikke godt i for store mængder!

    SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...