fredag den 23. december 2011

Sund opskrift: Pastasalat med tomat og rejer

Grønkål, flæskesteg, medister, brunkager og sild er julens mad. Men har du lyst til noget helt andet? Hvad med noget der smager af solskin, azurblåt hav og hvide strande? Prøv denne hurtige fuldkorns pastasalat med rejer og tomater. 


Jeg ved godt, at det er lille juleaften. Jeg ved også godt, at mange glæder sig til det overdådigt julebord med grønkål, andesteg, medister, bruns sovs og så videre. Men jeg fik altså lyst til noget andet. Helt andet. Og derfor denne opskrift på en sommeragtig pastasalat.


Ingredienser
  •  300 g fuldkornspasta
  • 16 tigerrejer uden skal
  • 2 fed hvidløg
  • Lidt olivenolie
  • 1 rødløg
  • 400 g små tomater
  • En håndfuld sorte oliven
  • En dusk basilikum
  • 1 citron skåret i både
  • Salt og peber
Fremgangsmåde 
  1. Pastaen koges - husk at tilsætte så meget salt, at vandet smager salt. 
  2. Hvidløgene snittes fint
  3. Hvidløg og tigerrejer steges i olivenolie på en pande. Lad køle af. 
  4. Skær tomater og løg groft. Pluk basilikum. 
  5. Bland det hele sammen i en stor skål og smag til mwed salt og peber
  6. Anret salaten på fire tallerkener og server med citronbådene.

Image: http://marylandmeals.com/

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...