mandag den 26. december 2011

Sund opskrift: Madbrød aka Sommerdrømme i Svøb

Madbrød er en vidunderlig måde at få bug med resterne i køleskabet og samtidig lave et hurtigt og sundt måltid. Her er udgangspunktet det italienske køkken, men der er ingen grænser for, hvad du kan bruge som fyld. Perfekt til madpakken, efter-træningsmåltid eller sundt mellemmåltid. 



Du har sikkert bemærket, at juletid ikke er min kulinariske højtid. Jeg har også utålmodigt ventet på at  komme i gang med det sydlandske køkken igen. Og i dag, da jeg alligevel var i gang med at rydde op i  køleskabet, kom jeg i tanke om det gode gamle madbrød. Denne opskrift er således opstået af juleminder svøbt i brød med sommerdrømme.

Ingredienser: 

Dejen
  • 1/2 l vand
  • 30 g gær
  • Lidt sukker
  • Lidt mindre salt
  • Olivenolie
  • Ca. 1 kg mel - gerne 1/3 grovmel 
Fyldet
  • Ca. 500g kogte kartofler
  • 50 g soltørrede tomater 
  • 100 g italiensk pølse 
  • 75 g salattern
  • 50 g mandler 
  • 1/2 bundt basilikum
  • Olivenolie
  • Salt og peber
Fremgangsmåde
  1. Gæren røres ud i vandet. 
  2. Salt, sukker og olie røres i. Tilsæt melet i små portioner ad gangen og ælt godt. 
  3. Lad dejen hvile i et par timer. (Bedst bliver den, hvis du  lader dejen ligge tildækket i køleskabet natten over)
  4. Hak tomater, kartofler, pølse og mandler. Bland sammen og smag til med salt og peber.
  5. Del dejen i to og rul den ud på et meldrysset bord til to firkanter á ca. 30 * 20 cm.
  6. Fordel halvdelen af fyldet ud på midten af firkanten. Fold siderne omkring fyldet og luk godt sammen. Gentag med det andet brød. Læg brødene på bagepapir med samlingen nedad.
  7. Pensl brødet med olivenolie og lav tre små snit i brødet. 
  8. Bag brødet i en forvarmet ovn på ca. 160 grader (varmluft) i 30-40 min. 
  9. Server med salat.
Image:  http://deliciousandlight.com/

1 kommentar:

  1. den der italiensk pølse, hvad er det for en og hvor køber man den.?

    SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...