fredag den 13. januar 2012

De 5 bedste slanketips

Her er de 5 allerbedste slanketips. At holde en slankekur kræver både stålvilje og hårdt arbejde. Disse 5 tips kan måske gøre diæten mere udholdelig og lidt lettere for dig at gennemføre.


Uanset om om dit mål er at tabe dig 5 kg eller 50 kg, så gælder reglen om energiunderskud altid. Kroppen begynder først at tære af fedtdepoterne, når den mangler energi.

Typisk sker dette ved, at du ændrer din kost således, at du indtager mindre energi. En anden måde er, at du begynde at bevæge dig mere, så kroppen har brug for mere energi, end du allerede indtager. Begge veje fører til et vægttab.

Men heldigvis findes der genveje og tips til at gøre hverdagen lidt mere udholdelig, når du er på diæt.
Herunder er listen over mine 5 bedste tips.
Tip nummer 1: Drik masser af væske.

De fleste af os har svært ved at skelne sult fra tørst. Og forbavsende mange gange kan lyst til mad dæmpes eller fjernes helt ved at drikke et glas koldt vand. Herudover fylder væsken i mavesækken, som bidrager til den generelle mæthedsfornemmelsen.

Tip nummer 2: Spis kvalitetsmad.

Kvalitet og mæthed hænger sammen. Når chokoladelysten kommer over mig en fredag aften, så kan jeg nøjes med langt mindre, hvis chokoladen er af god kvalitet. Det samme gælder med is, hvor en lille smule italiensk is er nok til at tilfredsstille min søde tand. Resultatet ved at nøjes med mindre er, at jeg indtager mindre energi, men samtidig ikke skal undvære lidt sødt.

Tip nummer 3. Hav sunde alternativer parat.

Hvis du sørger for at have frosne portioner mad i frysere eller sunde hurtig-retter i skabet, så er du langt mindre tilbøjelig til at købe en pizza med hjem på en tidspresset dag. Det handler om planlægning i den periode, hvor du ikke har det store overskud, fordi du koncentrer dig om diæten.

Tip nummer 4. Ud med de farlige fødevarer.

Og i forlængelse af tip nummer 3, så skal dine køkkenskabe ikke indeholde fristelser. Det er tæt på slankeselvmord, hvis du har en slik og andet guf liggende i skabene. Gør dig selv en tjenste og ryd ud i fryser og køleskab, inden du tager kampen mod kiloene.

Tip nummer 5. Spise mere grønt og mindre af alt andet.

Grøntsager indeholder masser af væske og fibre. Det betyder, at de sjældent indeholder ret meget energi, men stadig mætter meget. Spiselyst kan effektivt bekæmpes ved at stoppe en gulerod i munden, og du kan roligt spise så mange gulerødder, du gider. Det samme gælder ved hovedretterne - skift pastaen ud med grøntsager og du reduceret energiindholdet kraftigt.

Hvilke tips bruger du?

Her er mine 5 tips. Hvordan gør du det? Har du nogle hemmelige tricks, som du vil dele med bloggens læsere?

 Image: luigi diamanti / FreeDigitalPhotos.net

2 kommentarer:

 1. Jeg har været lidt væk i den sidste tid da jeg uventet var nødt til at tage til Danmark. Men jeg er selvfølgelig stadig frisk på noget "snak" omkring løb hvis det stadig væk er relevant. Min mail er nordboen61@gmail.com
  Tak for alle dine gode indlæg, de giver god inspiration til vores vægtarbejde med min datter.
  Mange hilsener Kirsten

  SvarSlet
 2. Hej Kirsten,

  Tak for roserne og mailadressen. Jeg skal nok skrive til dig, for det kunne være spændende at høre om din løbetræning.

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...