tirsdag den 14. februar 2012

3 tips til at øge træningslysten

Du kender sikker fornemmelsen. Du burde egentlig træne, men du føler dig for træt, uoplagt, søvnig, flad på energi og umotiveret. Hvad stiller du op? Læs med og få tre tips. 


For tiden har jeg svært ved at motivere mig selv til at træne. Jeg synes ikke helt at resultaterne viser sig og alt er sort, vådt og trist udenfor. Herudover er kælderen, hvor jeg har mit træningsudstyr kold som pokker, og jeg ofte nødt til at træne med trøje og hue.

Så jeg er slem til at finde på alverdens undskyldninger for ikke at træne.

Men her er mine tre hurtige måder at øge træningsmotivationen på, som næsten altid virker for mig.  


Gennemfør opvarmningen.

Overtal dig selv til, at du i hvert fald kan gennemføre opvarmningen. Det tager nemlig kun et par minutter for kroppen at varme så meget op, at du ikke længere føler dig træt og søvnig.

Og ganske ofte er de første par minutters træning nok til, at du alligevel gennemfører hele træningen.


Brug energidrikke eller kaffe 

Selv om der kan siges meget negativt om brugen af energidrikke og koffein, så kan en energidrik eller et par kopper kaffe være ok til at ruske lidt op i dig, så du får trænet.

Herudover er der en veldokumenteret effekt af koffeins virkning på træning. Motions- og Ernæringsrådets skriver i deres delkonklusion om koffein, at Der er evidens for, at koffein har en positiv effekt på udholdenheds- og præstationsevnen inden for aerobe aktiviteter ved arbejdsbelastninger svarende til mellem 75 % og 90 % af maksimal ydeevne. Også ved mere intenst arbejde af en varighed på 4-8 minutters varighed samt ved korte repetitioner synes koffein at have en positiv effekt på præstationsevnen.

Og det er bestemt gode nyheder for os, der kan lide kaffe.

Lyt til musik 

Nogle mennesker bliver let motiveret musik, så hvorfor ikke sørge for altid at have en opdateret iPod med en bred vifte af yndlingsmusik, som kan sparke lidt liv i dig? 

4 kommentarer:

 1. Super gode tips! Dog får jeg utrolig dårlig samvittighed og føler at jeg har taget vildt meget på hvis jeg springer en eller to trænings dage over. :-)

  kram
  / universbys.blogspot.com

  SvarSlet
 2. @Sandra

  Jeg kender godt det med samvittigheden, men det er måske en god ting, hvis man i så fald får trænet lidt oftere?

  SvarSlet
 3. Når det er koldt og ækelt udenfor så er det altså svært! Jeg har fundet et par måder der hjælper lidt: Varme mit løbetøj i tørretumbleren eller tage et varmt brusebad (selv om det er lidt omvendt før træning) for at føle mig varm og veltilpas. Så er chokket over at komme ud, ikke helt så slemt og jeg bliver hurtigere "trænings-varm".

  SvarSlet
 4. @Kirsten

  Gode tips til alle, der ikke bryder sig om at fryse.

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...