mandag den 16. april 2012

Sunde havregryn og rosinmuffins

Alle er vilde med muffins. De her havregryn og rosinmuffins er et godt bud på en kagelignende snack, der samtidig er fiberrig og kan indgå en sund kost. Herudover er muffins perfekte til en genopfyldning af gykogendepoterne efter en hård træningssession.


Det er skægt som kulhydrater har fået et dårlig ry. Det er sikkert sket i forbindelse med alle de lav-kulhydratdiæterne, der har været oppe i tiden. Faktum er bare, at kulhydrater er kroppens foretrukne energikilde. Og i forbindelse med motion, giver det mening at spise kulhydrater for at holde energiniveauet oppe og for at sikre en hurtig genopfyldning af glykogendepoterne bagefter

Og hvorfor så ikke slå to fluer med én muffin?

Ingredienser 

  • 2½ dl havregryn
  • 2½ dl kærnemælk
  • 2½ dl hvedemel (evt. fuldkorn)
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. kanel
  • ¼ tsk. salt
  • 1 ¼ dl smeltet smør
  • 1 ¼ dl kop farin
  • 1 pisket æg
  • ½ tsk. revet appelsinskal
  • 2 dl rosiner
Fremgangsmåde 

  1. Bland havregryn og kærnemælk i en stor skål og lad hvile i et kvarters tid.
  2. Opvarm oven til 180 grader
  3. Imens oven bliver varm smeltes smørret og farinen røres i.
  4. Tilsæt det piskede æg og evt. appelsinskal til smørret.
  5. Det hele blandes sammen med havregrynet og mælken.
  6. Herefter tilsættes mel, kanel, bagepulver, salt og rosiner. 
  7. Det hele røres god sammen og fordeles i muffinsforme med en dejskraber eller ske. 
  8. Bages i en lille halv time eller indtil dejen ikke hænger ved en kød nål.
Jeg overvejede bagefter, om jeg egentlig burde have tilsat nogle nødder eller mandler. Det ville sikkert have været godt. Plus at de ville hævet proteinindholdet.

Der kan sikkert også hældes proteinpulver eller banan i.

2 kommentarer:

  1. Hvor mange muffins får man ud af sådan en omgang?

    SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...