mandag den 30. april 2012

Træn som sportsstjernerne

Kunne du tænke dig at vide, hvordan topatleterne og sportsstjernerne træner? Måske få et par fif af stjerne selv, som kan motivere og øge dine træningsresultater? Denne gang viser jeg dig, hvordan du kommer helt tæt på danske sportsstjerner og deres toppræstationer


Topatleter er topatleter, fordi de har nogle kropslige færdigheder, som vi andre almindelige slet ikke kommer i nærheden af.  Og derfor er det også utrolig spændende at vide mere om, hvordan pokker de er kommet i besiddelse af de færdigheder.

Og måske har de har nogle "tricks of the trade", som vi andre kan lure af, så vores egne præstationer bliver bedre. Og med bedre præstationer kommer bedre fysik, hvilket i sidste ende giver det atletiske udseende, som mange motionister også træner efter. 

Samtidig kan du være sikker på, at atleternes træning er baseret på den mest effektive træningslære og har en solid bunke forskning bag sig - ellers ville de nemlig slet ikke være i toppen af deres sport.

Og så er det bare fascinerende, når mennesker er så dedikeret og målrettet i deres træning, så man slet ikke selv kan lade være med at blive motiveret og give den en ekstra skalle til næst træning.

On-Sport - med i øjeblikket

On-Sport er en internet tv-kanal, der er blevet til i samarbejde mellem Team Danmark, Danmarks Idræts-Forbund og 60 specialforbund. Og derfor har vi muligheden for at komme bag scenen og få et indblik i atleters hverdag og træning.

Herunder er fx en video, hvor håndboldspilleren Signe Sjølund Pedersen fortæller om, hvordan hun har genoptrænet sine knæ. Og lige præcis det klip fandt jeg super interessant, fordi jeg selv døjede med mine knæ i en periode.
Og herunder fortæller badmintonspilleren Marie Røpke om sin kost, og hvordan den har betydet, at hun kan træne mere fokuseret og med større energi.Og der findes mange andre om træning inden for golf, løb, kajak, ridning og så videre.  

Og hvordan bruger jeg så On-Sport i min træning?

Jeg bruger selv videoerne, som inspiration til min egen træning. Dvs. at jeg forsøger at kopiere dele af den træning, som jeg synes passer ind i min egen.

Herudover kommer der rigtig mange guldkorn mht. genoptræning, kost og træningsfilosofi, som jeg bliver meget inspireret af. Og så er det fedt at vide, at rådene kommer fra mennesker, der virkelig ved, hvad de snakker om.

Jeg håber, at du kan bruge siden - og husk at dele artiklen her og On-Sport med træningsinteresserede venner.


2 kommentarer:

  1. trænede du med høj belastning da du var skadet med dit knæ?

    SvarSlet
  2. Nej, jeg var så dum, at jeg tog den klassiske vej med masser af hvile. Hvilket resulterede i, at jeg ikke kunne squatte i mere end et år bagefter.

    Tilgengæld har jeg ordnet min forstuvede ankel på ovenstående måde. Dvs. langsom træning med tung vægt, og den er helt i orden nu.

    SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...