onsdag den 12. september 2012

Skader alkohol din træning?

 Er alkohol bedst at undgå, hvis du vil have mest ud af din træning? Er det sandt at træningen er helt spildt, hvis du samme aften tager på en tur i byen? En ny undersøgelser kaster lys over sammenhængen mellem alkohol og træning.


Du kan rolig regne med, at der snart kommer masser af overskrifter i helsebladene om alkoholens grusomme virkning på dine træning, og at træningen næsten er spild af tid, hvis du indtager alkohol samme dag.

Årsagen er nemlig denne rapport fra Charles Sturt Universitetet i Australien, der konkluderer, at alkohol har en negativ effekt på dit træningsudbytte.

Nu er alkohol er kendt for en masse dårligdomme, som bl.a. at mindske niveauet af eftertrænings-hormon, der muligvis er medvirkende til muskelopbygning og fedtforbrændning.

Men det vigtige i denne sammenhæng er at få med, at det ikke sker ved en enkelt genstand.

For at et alkoholindtag skal påvirke din træningsrestitution negativt skal drikke omkring 4 til 6 genstande umiddelbart efter din træning.

Når det så er sagt, så min personlige mening at træning og alkohol aldrig hører sammen, men det skyldes nærmere, at alkohol tit kommer til at hænge sammen med for lidt søvn og for meget dårlig mad.

Men forsæt du med at drikke et glas vin til maden uden dårlig samvittighed.

Image: http://www.barbaraleung.com/

4 kommentarer:

 1. Jeg kender da et par styrkeløftere der var glade for kage og guldøl efter træning ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, ja og det gør jeg faktisk også.

   Nu er strategien med at forøge mavestørrelsen for at formidske ROM ved bænkpres også temmelig specifik for styrkeløftere, tror jeg.

   Slet
 2. Har lige fundet din blog, super interessant må jeg sige! Glæder mig til at følge med fra nu af :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Velkommen til, og kom endelig med kommentarer og spørgsmål.

   Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...