tirsdag den 16. oktober 2012

Hverdag og træning - et interview med en læser!

Kendissernes har tiden og pengene til at få et slanke- og træningsprogram og en dyr fitnestræner, som støtter og vejleder dem. Men hvad kan almindelige mennesker, der både skal passe arbejde eller studiet og fritiden gøre for at komme i form? Jeg taler med en læser om, hvordan hendes hverdag ser ud.


Tilbage i  juni skrev jeg lidt frem og tilbage med læseren Agnete omkring artiklen "Effektiv træningsprogram uden dikkedarer", og jeg var så heldig at få lokket hende til at prøve programmet og fortælle mig lidt bagefter om, hvordan det var gået, og hvordan hendes tilgang til træningen er. 

Træning i en stresset hverdag 

Agnetes hverdag kan være temmelig travl. Hun er 17 år og går på et teknisk gymnasium, men prioriterer sin hverdag således, at hun får tid til at træne flere gange om ugen.

Et at Agnetes yndlingscitater
"Træning fylder meget i min hverdag og betyder også meget for mig Derfor bruger jeg meget af min fritid på det", fortæller hun.

"Jeg har prøvet en årgang at strukturere min træning, så det blev hver anden dag, men det fandt jeg ud af simpelthen blev for stressende at have i hovedet".

Derfor vælger Agnete at træne om aftenen, hvor der er mere tid til at køre hendes program ordentligt igennem. "Og så tager jeg af sted de dage, hvor jeg har tid. Nogle gange bliver det 3-4 i træk andre gange spredt ud over en uge".

Spiselyst og motivationen

Tilgengæld er Agnete langt fra fanatisk med sin kost, og tæller hverken kalorier eller går op i energifordeling. "Mht. kosten er jeg ikke så seriøs For at sige det i grove træk, så træner jeg for at må spise. Hvis du virkelig har lyst til noget usundt, så så tag bare lidt. Meget lidt. Der er ingen grund til at gå amok".

Med så meget træning må det kræve en del motivation, og på det spørgsmål svarer hun: "Træne er utrolig motiverende, da det er en individuel sport. Du er ikke afhængig af andre og deres resultater. Du er dig selv og du kan kun takke dig selv for dine resultater".

"Husker især hvordan min mave forandrede sig. Det er ting som dette, som holder mig motiveret. Så sætter jeg mig et mål fx. om at få strammere lår og så kører jeg bare på. Det er det hele værd, når man først ser resultatet". 

EDT-træning - hårdt, men skidegodt

Og en af de programmer her fra bloggen som Signe havde mod på at prøve var EDT-programmet: "Effektiv træningsprogram uden dikkedarer".

 "Jeg synes idéen med EDT træning er super god. Du bruger minimal tid og får stadig et rigtig godt resultat. Dog var træningsmåden lidt svær for mig at få styr på. Det med at du skal bruge vægte du max kan løfte 10 gange, var svær at få styr på. At finde den vægt, som passede, altså".

"Det endte ud med at jeg kørte med for lette vægte og derfor ikke fik det ud af det, som var meningen. Du kører tre øvelser i et kvarter(i mit tilfælde), på max intensitet. Dét fangede mig. Det kunne jeg utrolig godt lide".

"Man følte virkelig man ydede max og blev udfordret. Det var rigtig fedt. Dog et problem i mit lille lokale træningscenter var tit at jeg ikke kunne "reservere" tre maskiner/stationer i et helt kvarter. Så der blev lidt komplikationer".

"Men samlet set et skide godt program, som jeg ser motiverende og resultatorienteret. Dog kræver det at du har plads omkring dig og kan bruge de maskiner du har brug for. Jeg kan sagtens anbefale EDT programmet til andre, som ikke har så meget tid og er interesseret i hurtigt at få resultater, men man skal være klar på at give sig fuldt ud, eller nytter det ikke".

Flere interviews? 

Ovenstående interview var en testballon, så hvis du er interesseret i at læse flere interviews, så smid en kommentar eller giv artiklen her en +1 med Google-knappen herunder.

Og husk, at du hjertens gerne må bruge artiklen her på din egen blog, ligesom du gerne må dele den med venner og bekendte. Brug "deleknapperne" herunder

3 kommentarer:

 1. Rigtig god artikel! Det er fedt at læse om andres vaner mht. træning i en travl hverdag. Det er også godt at høre om erfaringer med træningsprogrammer, som hvilke gode og dårlige ting der kan være i EDT-programmerne.
  -Amalie

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for kommentaren, Amalie.

   Hvis der viser sig at være interesse for flere interviews, så er det bestemt nogle, jeg vil gøre mere i.

   Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...