tirsdag den 27. november 2012

Sandheden om dit immunforsvar

Kan man booste sit immunforsvar? Findes der vitaminer, urter eller probioter, der kan styrke immunforsvaret? Immunforsvaret er dit stærkeste forsvar,  men tro ikke på reklamerne. Denne gang kigger vi på sandheden om immunforsvaret. Jeg læste forleden en udgivelse fra Harvard Medical School, som hed "The Truth About Your Immune System", og det var tankevækkende sager, især når min lokale Matas synes at have en million produkter, der lover at kunne "booste" eller fintune mit immunforsvar. 

Men det er noget vås, for de findes ikke jf. forskerne på Harvard Medical School. 

Et stærkt immunforsvar. 

Som udgangspunkt har alle raske mennesker et velfungerende og stærkt immunforsvar, og der findes ikke noget bevist produkt, der kan gøre det bedre.

Muligvis kan vitaminer og mineraler styrke immunforsvaret i de dele af verden, hvor kosten er mangelfuld. Hos velernærede danskere, er en sund kost alt, hvad der behøves.

Faktisk er et for aggressivt immunforsvar et problem, som patienter med autoimmune sygdomme lider af. Deres immunforsvar angriber deres egen krop og skaber fx sygdomme som leddegigt.

Når nogle mennesker er mere syge end andre, så skyldes det, at de har en større berøring med sygdomme end andre - fx glemmer at vaske fingre, berører deres ansigt oftere eller er sammen med flere syge mennesker.

Det betyder dog ikke, at ens livsstil er ligegyldig. Der er massere af forskere, som er i gang med at undersøge, hvilken effekt fx træning, kost, alder, og stress har på immunforsvaret. Men selv om der er kommet spændende resultater, så er immunforsvaret stadig tricky business, som vi ikke helt forstår.

Det bedste og mest sikre bud på, hvordan vi kan give vores immunforsvar en hjælpende hånd, er de klassiske råd om en sund livsstil:

De klassiske sunde råd 

Den bedste hjælp du kan give dit immunforsvar er en sund levevis. Ikke bare immunforsvaret,  men hele kroppen har det bedst, når den er beskyttet fra miljømæssige belastninger og bliver behandlet ordenligt.
Det vil med andre ord sige:

  • Ryg ikke
  • Spis dine grøntager og frugt 
  • Rør dig ofte
  • Hold en sund vægt
  • Moderat indtag af alkohol
  • Undgå infektioner - vask hænder og hold en god hygiejne. 
  • Få din søvn

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...