tirsdag den 4. december 2012

Squash- og avocado-hummus.

Hummus er meget mere end kikærter og Tahini. Prøv denne opskrift på hummus laves af modne avocadoer, frisk squash, en smule gulerødder og et løg - og måske et drys chili. Fantastisk og alsidig som tilbehør, pålæg eller dip. 



Faste læsere ved, at familien og jeg, i lidt over et år nu, har forsøgt kun at spise kød i weekenderne. Det er lykkedes nogenlunde, men det kræver øvelse og inspiration, når kødet ikke er centrum i måltidet. 

Heldigvis finders der masser af inspiration på nettet - bl.a. hos bloggen The Healthy Apple, hvor der er masser af gode opskrifter og herunder er en, som jeg har brugt meget. 

Ingredienser

  • 2 revne squash
  • 1 moden avocado skrællet og most
  • Et drys chilipulver
  • 200 g kikærter (drænet indhold af en dåse) 
  • 1 hakket løg
  • 1 reven gulerod
  • 50 g Tahini/sesampasta (Kan undlades)
  • Lidt citronsaft (Kan undlades)
  • Salt og peber

Fremgangsmåde 


  1. Citronsaft og tahini  blendes til det bliver en ensartet og glat masse. 
  2. Avocadoen, gulerødderne og squashen tilsættes 
  3. Herefter løgene og chilien, og der blendes til konsistensen er tilfredsstillende.
  4. Smag til med salt og peber. 
Servér i små skåle sammen med chips, pitabrød eller grøntsagsstave. 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...