tirsdag den 26. marts 2013

Grillet tomat- og basilikumsalsa

Hjemmelavet salsa smager så meget af sol og sommer, at det næsten slår pesto. Og sammen med et par håndfulde lune tortillachips eller ristet groft grød, så kommer vi meget nær kulinarisk perfektion. 

Jeg hørte engang en ernæringsekspert sige, at spiste du blot masser af salsa, så kunne resten næsten være ligemeget.

Jeg ved ikke helt, om jeg er enig, men salsa måske den letteste og lækreste måde at få sneget en masse af grønt indenbords på. Og endda en måde, som de fleste kræsenpinde kan acceptere.

Ingredienser

  • 500 g cherrytomater, halveret 
  • 1 lille rødløg, finthakket 
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 150 g løse majs
  • En lille håndfuld basilikum
  • Olivenolie
  • Balsamicoeddike 
  • Salt 
  • Evt. et par jalapenos

Fremgangsmåde

  1. Opvarm ovnen til 200 grader
  2. Svits tomater, løg, hvidløg, majs, basilikum og salt på en pande
  3. Tilsæt olivenolie og balsamicoeddike og omrør. 
  4. Hæld salsablandingen i et passende fad og grill i ovnen indtil tomaterne er søde og bløde. Det tager omtrent en halv time. Omrør halvejs.
  5. Lad køle før opbevaring. 
  6. Serves ved rumtemperatur sammen med tortillachips og måske en lys øl

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...