mandag den 18. marts 2013

Krydret tandoori kylling

Tandoori-marineret kylling er en populær indisk ret. Og det allerbedste er, at den ikke kræver andet end fem ingredienser at lave. Her er opskriften på verdens hurtigste indiske ret, som kan få dig til at glemme vintervejret udenfor. 




Jeg plejer at være temmelig vild med vinter. Ikke mere. Nu har jeg fået nok, og i desperation har jeg trawlet vore kogebøger igennem for at finde en eller anden ret, der smager af sommer. 

Tandoori-marinert kylling er nok mit bedste bud. I hvert fald er det en temmelig genial ret, og det er nok derfor, at den er så populær. 

Tandoor er vist nok navnet på en type af lerovn, som denne ret traditionelt bliver lavet i.  

Heldigvis behøver du ikke andet end dit komfur samt fem andre ingredienser. 

Ingredienser 
  • 2 dl græsk yoghurt
  • 4 spsk. garam masala
  • 2 tsk. stærk karry
  • 2 tsk. paprika (gerne en røget variant)
  • 900 g kyllinglår
  • Salt
Fremgangsmåde 

  1. Krydderierne sammen med den græske yoghurt og blandingen hældes i en frostpose.
  2. Kyllingstykkerne tilsættes og der slås en knude på posen.
  3. Ryst posen, så krydderi-blandingen fordeles på kyllingstykkerne. 
  4. Marinér minimum 2 timer - gerne en hel dag. 
  5. Brug ovnens grillfunktion på medium og steg indtil gennemstegt. 
  6. Vend stykkerne jævnligt.

Serves med indisk naan eller blot ristet brød med lidt olivenolie og salt.  


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...