mandag den 27. maj 2013

Drop fedme-snakken eller vennerne smutter.

Taler du negativt om din egen vægt, spisevaner eller motion? Et nyt studie anbefaler, at du lader være. Konsekvensen kan nemlig være, at dine venner ikke længere gider at være sammen med dig. 
Vægten har ikke flyttet sig nedad i ugevis. Du nåede ikke at løbe de 40 km. Bukserne strammer de forkerte steder og det er bare så frustrerende. Godt, at vi har vennerne til at lytte. For det er den slags vi deler med vennerne, ikke?

Forkert. I hvert fald, hvis du vil fortsætte med at have de samme venner.

Drop brokken - eller vennerne smutter 

Et spændende nyt studie foretaget af professor i psykologi Alexadra F. Corning fra University of Notre Dame i USA viser, at kvinder som negativt kommenterer deres vægt, motions- eller spisevaner ikke står i særlig høj kurs hos deres venner.

100 unge kvinder i begyndelsen af tyverne blev præsenteret for serier af fotografier af tynde eller overvægtige kvinder. På fotografierne var kvinderne enten involveret i samtaler om "fedt-snak" eller samtaler, hvor de udviste positivt kropsprog.

Herefter skulle deltagerne vurderer personerne på fotografierne ud fra en række kriterier - fx hvor
sympatiske de var.

Kvinderne fra fotografierne blev vurderet signifikant mindre sympatiske, når de udtrykte negative kommentarer omkring deres vægt - uanset om de var overvægtige eller ej.

Til gengæld blev overvægtige kvinder, der udtrykte positive kommentarer omkring deres krop vurderet til at være mest sympatiske.

Tal ordenligt - også for din egen skyld

"Selv om det er en del af hverdagssnakken, så er "fedt-snak" langt fra uskadeligt", mener Corning. "Negative kommentarer omkring ens krop er stærkt forbundet med, og kan endda forårsage, negativ selvopfattelse og udviklingen af spiseforstyrrelser".

Alexandra Cornings forskning viser, at kvinder, der taler negativt om deres egen krop, er mindre vellidte sammenlignet med kvinder, der omtaler sig selv positivt.

Forskningen er vigtig, fordi vi bør være bevidste om, hvordan omgivelserne rent faktisk reagerer på nedsættende tale, også når det er rettet mod en selv.

2 kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...