lørdag den 4. maj 2013

Gæsteindlæg: I form med baby


At få figuren tilbage med en baby på armen er ikke den letteste opgave i verden. Som nybagt mor er du desuden sikkert udmattet og vejen til træningscentret virker pludselig uoverkommelig. Og en løbetur passer aldrig helt ind i dit nye tidsskema. Men løsningen kan være ganske enkelt. 


Mærkeligt nok virker det som om, at hver kendismor er tilbage i skinny jeans og bikiniform bare få uger efter fødslen. Antageligvis skyldes dette personlige trænere og au pairer, som passer barnet mens kendismødrene træner dagen lang. Langt fra alle har råd til den slags luksus, men med et par enkelte tips kan du også få plads til trænings - også i en travl hverdag. 

Brug barnevognen og slå to fluer med ét smæk

Turen med barnevognen kan hurtigt gøres til god træning, og er den enkleste vej til motion i hverdagen. Vi elsker altid, når vi kan slå to fluer med et smæk. Gå rask til, find nogle gode stigninger og kapgå med intetanende motionister. Du får måske nogle nogle morsomme blik, når de indse, at en mor med barnevogn lige har overhalet dem. Dette er kalorieforbrænding på højt plan, og samtidig får barnet frisk luft, mens det sødt ligger og sover. 

I kan også tage en tur i parken og udnytte de grønne arealer til en mini boot camp, hvor du i intervaller laver nogle mavebøjninger, armstræk, squad osv. Er din selvdisicplin ikke helt til solotræning, er der i flere af de store byer udendørstræning for mor med barnevogn og instruktør. Tjek bl.a pushymums.dk ud.

Træn mens den lille sover

Træning hjemme på stuegulvet er den billigste og mest simple måde at få trænet på. Små ting som løb op og ned ad trapperne kan gøre det ud for en gang hurtig konditionstræning. Eller fyld nogle tomme vandflasker med vand og gå i krig med mormorarmene. 

Eller gør det til en vane at tage 20 mavebøjninger hvergang den lille sover. Sæt dig dig selv et mål om, hvor mange mavebøjninger og lårbøjninger, du skal lave om dagen i en bestemt periode. Og husk knibeøvelserne!

Yoga eller pilates er også en effektiv måde at genvinde formen på, samtidig med det er afstressende. Rigtig mange yoga- og pilates centre har mor/barn-timer, hvor babyen er velkommen inde på gulvet eller kan stå udenfor og sove.

Skrevet af: Anette Lien
Motivér dig selv med tøj

En anden motiverende factor kan være at anskaffe noget lækkert træningstøj. Og gør det nemt for dig selv ved at tjekke de webshops der sælger lækkert sportstøj til gode priser. 

Rådene er mange men husk, hvad der fungerer for dig, er det rigtige. Og det vigtigste er trods alt, at din baby er glad og pludrende, så skal din egen form nok indfinde sig. 


Flere gæsteskribenter?

Ovenstående indlæg er en testballon. Hvis du er interesseret i at læse andre gæsteindlæg, være gæsteskribent eller synes, at det bestemt ikke høre hjemme på bloggen, så smid en kommentar

Og husk, at du hjertens gerne må bruge artiklen her på din egen blog, ligesom du gerne må dele den med venner og bekendte. Brug "deleknapperne" herunder

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...