onsdag den 1. maj 2013

Vegetarret: Bønne bolognese

Her er den kødfrie version af pasta bolognese. Fiberrige bønner i stedet for kød og som resultat en forbavsende smagfuld ret med kun en tredjedel fedt sammenlignet med kødversionen. Hurtigt, klimavenligt og super lækkert! 



Det kan være svært at finde god kødfrie opskrifter, hvis man ikke er vildt med linser og tofu. Det er jeg nemlig ikke, men til gengæld er denne her bønne bolognese ganske fantastisk. 

Serveres med groft nybagt brød og måske en rucolasalat. 

Ingredienser 

  • 1 dåse af dine favoritbønner. 
  • 2 tsk. olivenolie 
  • 1 lille hakket løg
  • 100g hakket gulerod 
  • 1 tsk. salt
  • 4 fed hvidløg
  • 1 laurbærblad 
  • 1 dl hvidvin 
  • 1 dåse hakkede tomater
  • frisk persille, hakket. 
  • 100 g parmesanost 
  • 500 g pasta 

Fremgangsmåde 

  1. Din store gryde fuld af vand skal op og koge. Kog pastaen efter anvisningen. 
  2. Mos 100 g af bønnerne med en gaffel 
  3. Olien opvarmes på panden og løg, gulerødder og salt tilsættes. Lad simre under låg indtil grøntsagerne er blevet møre. 
  4. Laurbærblad og hvidløg tilsættes under omrøring. 
  5. Hvidvinen hældes ved, og når væsken er fordampet tilsættes de hakkede tomater, lidt hakket persille og de mosede bønner.  
  6. Lad simre under god varme. 
  7. Når sovsen er kogt jævn tilsætte de sidste hele bønner. 
  8. Pastaen deles på fire tallerkener og sovsen fordeles. Anrettes med persille- og parmesandrys.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...