tirsdag den 8. oktober 2013

Majssuppe med chili og rugbrødchips. Tips til 5:2-fasten.

Majssuppe med chili er endnu et bud på en opskrift, der kan bruges til hele familien selv om du faster. Den perfekte suppe til kølige aftenener med knasende sprøde rugbrødchips. 


Jeg har tidligere postet familievenlige 5:2-fasteopskrifter, der kan bruges til os på fasten og til resten af familien uden at skulle lave to forskellige retter. Her er endnu én, som jeg virkelig synes er fantastisk. Og jeg glæder mig til at høre, hvad I synes om den.

Jeg har tilføjes piskefløde, da retten næsten ikke indeholder energi. Hvis du vil, kan du naturligvis erstatte fløden med kaffefløde eller undlade den helt. 

Som altid kan du tilsætte nul-kalorienudler, som kan købes fra Fitnessguru. De smager af ingenting i sig selv, men mætter og er uden energi. 

Resten af familien spiser brød til - som fx disse knasende sprøde rugbrødschips, som passer perfekt til suppe.

Ingredienser (til fire portioner - fastende afvejer blot en fjerdedel)
  • 500 g frosne majs
  • 100 g løg
  • To fed hvidløg
  • Chili
  • To spsk rapsolie
  •  Kvart liter piskefløde
  • 1 1/2 liter vand
  • Tre bouillonterninge 
 Fremgangsmåde
  1. Svits løg, hvidløg og chili.
  2. Tilsæt halvdelen af majsen og tilsæt bouillonen
  3. Suppen koges i et kvarters tid 
  4. Tilsæt fløde og blend til en passende konsistens. 
  5. Tilsæt resten af majsene og bring i kog. 
  6. Smag til med salt og peber
Rugbrødschipsene er super simple at lave. Rugbrødsskiverne pensles med olie, salt og knust hvidløg. Smides i ovnen med 175 grader indtil de er sprøde. 


3 kommentarer:

  1. Hvor mange kalorier er der pr.100 g?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hvis du spiser en fjerdedel (det er temmelig meget) af ovenstående opskrift, så ligger du omkring 400 kcal.

      Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...