søndag den 18. maj 2014

Hvornår er det bedst at træne?

Er det bedre at træne om morgenen end senere på eftermiddagen eller ligefrem om aftenen? Vi sammenligner fordelene ved de forskellige træningstidspunkter. 
 
Morgentræning

Jeg overhørte forleden nogle motionister diskutere, hvilket tidspunkt på dagen, der var bedst til træning. Den ene argumenterede for, at morgentræning var at foretrække fordi forbrændingen i så fald var højnet resten af dagen. 

Aften - bedst til hård træning

Selv om det muligvis er rigtigt nok, at morgentræning kan sætte gang i forbrændingen fra morgenstuden, så er jeg ikke sikker på, at tidspunkt er specielt godt. Og her er hvorfor: 

Din kropstemperatur er højst i omkring aftentid, hvilket betyder, at du typisk kan gennemføre hårdere træningsæt og derigennem få et bedre træningsresultat. 

Din proteinsyntese eller kroppens evne til at bruge protein fra kosten til fx restitution skulle efter sigende også være mest effektiv om aftenen. Så lægger du din hårde træning om aftenen, så maksimerer du også din restitution. 

Morgen - bedst til let kredsløbstræning

Morgener er tilgengæld perfekte til "faste-træning", da kroppen efter de mange timers søvn er lav på kulhydrat. Og "faste-træning" kunne fx være en langsom løbetur, udstrækning eller anden let kredsløbstræning. 

Når det så er sagt, så er det langt bedre at træne om morgenen end slet ikke at træne. Og har du ikke andre muligheder, så sats på en grundig opvarmning og så tidlig en morgenmad som mulig. 

Her kunne en smoothie eller et par bananer og et glas mælk være ideelt. 

Image: http://www.huffingtonpost.com/

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...