Som I ved, så har jeg for vane at bladre diverse blade og foldere igennem hos lægen, når jeg alligevel sidder dér og glor. Og igen gav det bonus, jeg fandt nedenstående opskrift i bladet Helse.
Og så fik jeg lyst til rødbedesuppe.
Rødbedesuppen er tæskefuld af grøntsager, hvilket gør, at fiber- og vitaminindholdet er højt, mens kalorieindholdet er lavt.
Suppen er mættende og det er bestemt gode nyheder, hvis bukserne er begyndt at sidde lidt julestramt omkring livet.
Ingredienser
- 2 fed hvidløg
- 1 rødløg
- 1 tsk. spidskommen
- 1 spsk. olivenolie
- Et lille stærkt chili
- 500 g skrællede rødbeder
- 1 l grøntsagsbouillon
- Yoghurt eller cremefraiche
- Lidt persille
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Løgene hakkes og brunes i olivenolie sammen med spidskommen
- Rødbedetern, chili og bouillonen tilsættes.
- Suppen bringes i kog og holdes i kog indtil rødbederne er møre. Det tager ca. 25 min.
- Blend suppen og tilsæt salt og peber efter smag.
- Serveres med yoghurt og persilledrys.
Den ser rigtig lækkert ud :) Jeg har efterhånden prøvet en del af de sunde supper her i vinter perioden, men faktisk ikke en rødbede suppe. Hvordan god var den?
SvarSletDet kræver selvfølgelig, at du kan lide rodfrugter. Jeg kan mægtig godt lide den - især med ristet brød til.
SvarSlet