Opskriften på grønsagsboller, som du kan læse om her, er en let måde at komme i gang med den sunde kost på.Opskriften er baseret på "sjusning", og opfordrer til, at du selv skal foretage justeringer. Skru fx op for solsikkekernerne, hvis du vil tage på. Undlad dem, og put flere grønsager i, hvis du hellere vil tabe dig.
Ca. 1/2 L lunkent vand.
50g Gær
300g Grahamsmel
300g Hvedemel
1 håndfuld solsikkekerner
1 lille løg
4 gulerødder
1 sjat Olivenolie
1 drys salt.
Begynd med at blande de tørre ingredienser, mens du varmer vandet. Når vandet er lunkent (30 grader, hvis der er termometer på kedlen) hældes det i en skål, og gæren opløses i det lunkne vand. Husk at gøre det ordenligt. Grønsager, olivenolie og solsikkefrø hakkes i en blender, og tilsættes dejen.
Når dejen er hævet til ca. dobbelt størrelse, så slås det ned og formes til boller. Mens du gør dette, kan du tænde for ovnen på ca. 200 grader.
Pensl bollerne ved lidt vand og ind i ovnen med dem. Efter ca. 20 min. er de klar til spisning.
Bon Appétit
Ingen kommentarer:
Send en kommentar