fredag den 14. januar 2011

Tips til Træningen. Grønsagsboller

Hvis du har læst mine artikler om kost, så ved du, at groft, grønt og proteinrigt er mantraet, der går igen og igen. Hvorfor, kan du læse meget mere om andre steder her på bloggen, men det bliver slået fast igen og igen af diætisterne og ernæringsforskerene: Morgenmad er alfa omega for vægttabere og kostomlæggere. 

Opskriften på grønsagsboller, som du kan læse om her, er en let måde at komme i gang med den sunde kost på.Opskriften er baseret på "sjusning", og opfordrer til, at du selv skal foretage justeringer. Skru fx op for solsikkekernerne, hvis du vil tage på. Undlad dem, og put flere grønsager i, hvis du hellere vil tabe dig.Ingredienser:

Ca. 1/2 L lunkent vand.
50g Gær
300g Grahamsmel
300g Hvedemel
1 håndfuld solsikkekerner
1 lille løg
4 gulerødder
1 sjat Olivenolie
1 drys salt.

Begynd med at blande de tørre ingredienser, mens du varmer vandet. Når vandet er lunkent (30 grader, hvis der er termometer på kedlen) hældes det i en skål, og gæren opløses i det lunkne vand. Husk at gøre det ordenligt. Grønsager, olivenolie og solsikkefrø hakkes i en blender, og tilsættes dejen.

Det hele røres godt sammen. Dejen skal være ret flydende i det grahamsmelet optager en del væde. Prøv dig frem. Stil på et lunt sted, og lad hæve i en lille times tid. Jeg bruger selv en forvarmet ovn, så kan det klares på en halv time.

Når dejen er hævet til ca. dobbelt størrelse, så slås det ned og formes til boller. Mens du gør dette, kan du tænde for ovnen på ca. 200 grader.

Pensl bollerne ved lidt vand og ind i ovnen med dem. Efter ca. 20 min. er de klar til spisning.


 Bon Appétit

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...