tirsdag den 1. februar 2011

Styr på livet - uden varige mén

Har du altid nogle men, der står i vejen for forandringer i dit liv? For træt og stresset til virkelig at gøre noget ved de dårlige vaner? Nu er det tid til at få ryddet op og smidt ud. Du skal frigøre mentalt overskud før alt andet.

De fleste mennesker oplever, at deres hverdag næsten har sit eget liv, og tiden forsvinder mellem hænderne. Kalenderen er altid fyldt op, og der er aldrig tid til at have det sjovt. Stress er der tilgengæld masser af.

Skyldfølelsen kommer let. Man tænker på, at der burde være tid til træning. Man burde have mere alenetid. Man burde spise sundere og man burde besøge gamle tante Oda.

Har du det sådan?

Kommer hverdagen altid i vejen? Er der altid et men? Du ville gerne ned i træningscentret, men der er ingen tid. Du ville gerne spise sundere, men fik ikke lige købt ordentligt ind. Egentlig burde du sove noget mere, så du ikke er så træt, men du skulle lige ordne noget.

Denne gang er bloggens fokus ikke træning eller vægttab, ikke direkte i hvert fald,  men på dit liv og den tilfredshed du føler, eller ikke føler, i hverdagen.

Følelsen af hverdagen 

Dit følelse af tilfredshed i hverdagen og omkring dit liv generelt hænger sammen med din vægt.

 Så længe du er stresset eller presset, så er det umuligt at finde tid og overskud til at stå i køkkenet og lave sund kost eller gennemføre et vægttab - og du har slet ikke overskud til at begynde på et løbeprogram eller taget i fitnesscenter. Finder du endelig tid til at være alene, så ligger skyldfølelsen lige om hjørnet, og du trøstespiser.

Trøstespisning - en trykventil

Mad bruges meget ofte som en trykventil. Mad findes overalt, det er lovligt og det har en evne til at tale til dine svage sider. Du kan næsten høre chokoladen kalde dit navn lige nu, ikke? Mad kan bruges til at maskere dine følelser. Alle de ting du ikke vil tage stilling til eller bearbejde i hverdagen, kan glemmes ved at putte mad i munden. Tygge og glemme - en urgammel strategi.

Uden at tage hul på de problemfyldte dele af dit liv er det meget svært at frigøre et mentalt overskud, som du skal bruge på at ændre dine vaner til de bedre.

Klip og frigør

Den gode nyhed er, at du KAN tage styringen, og du KAN ændre de ting i dit liv, der ikke virker.

Det kræver, at du taget et godt og grundigt kig på dit liv og din hverdag. Find de steder, der ikke virker og få hjælp. Det kan være at opsøge hjælp hos en professionel vejleder for at styr på nogle følelser eller det kan være at frigøre dig fra forpligtigelser, du ikke kan leve op til. Stå ansigt til ansigt med det, der hæmmer dig. Klip og frigør.

Så længe du lever i en stresset hverdag, bliver du ved med at spise stress-mad, og der bliver ikke overskud til at komme udenom "men".


 Image: Andy Newson / FreeDigitalPhotos.net

2 kommentarer:

  1. Jeg fandt lige den her på en psykologs hjemmeside: http://www.psykisksundhed.dk/stress
    Hvad er stress og behandling af stress, jeg synes det er meget interessant.

    SvarSlet
  2. Tak for kommentaren, Mette.

    Du har postet dette link før, men måske har du andre gode at bidrage med?

    SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...