søndag den 30. januar 2011

EDT til vægttab– Tonet på rekordtid

EDT er måske den mest effektive måde at organisere din styrketræning på, du nogensinde kommer kommer til opleve. Maksimal kalorieforbrænding og fedttab på et minimum af tid. Systemets virkning kan næppe betvivles, men det er slut med drive den af i centret fra nu af.

Resultater kræver indsats
Vi tidligere kigget på EDT her på bloggen, men denne gang bruger vi systemet til at skabet et tidseffektiv og intensivt vægttabsprogram. Som altid kommer du til at skulle yde for at kunne nyde. Jo, mere seriøs du er, jo hurtigere kommer du til at se resultaterne – tung til tonet. 
 
Kort fortalt er EDT en genistreg udtænkt af den innovative træner Charles Staley. Træningssystemet er provokerende simpelt. Ingen forudbestemte gentagelser, sæt eller pause-perioder. I stedet er dit mål at få så mange gentagelser som muligt inden for en tidsbegrænsning, at du slår din egen rekord. Hver træning er en konkurrence mod dig selv, og det bliver lysende klart, om du driver den af eller kæmper for sagen.

EDT-programmet
EDT cyklussen er simpel, kort og intensiv. Du gennemfører 2 X 20-minutters ”zoner”, hvor du skifter i mellem tre øvelser og forsøger at få så mange gentagelser som mulig. Dette tal forsøger du at forbedre hver gang du træner.

Her er programmet, taget fra min egen træningslog i øvrigt. Det er på ingen måde hakket i sten, og kan sagtens ændres, hvis omstændighederne kræver det.


Mandag Onsdag Fredag            
A-1 Squat
A-2 BB Curls
A-3 Back extensions
A-1 Bænkpres
A-2 DB rows
A-3 Crunches
A-1 Dødløft
A-2 DB fly
A-3 elbow to knee crunches
Pause Pause                                         Pause
A-1 Lunges
A-2 Lying tricep extensions
A-3 Kropshævninger
A-1 Dips
A-2 Up-right rows
A-3 Side bends
A-1 Good mornings
A-2 Skulderpres
A-3 Hængende knæløft


Vægtprogression
Normalt følger EDT 20/5-princippet. Det vil sige, at kan du gennemføre en ”zone” med 20% flere gentagelser end sidst øger du vægten med 5%. Når målet er vægtab bør du gå efter en 30% forøgelse før du hæver vægten. Et øget antal gentagelser bidrager til større energiforbrug.

Kosten
EDT er et fantastisk effektivt redskab, men ingenting virker, hvis du fortsætter med spise dig til et energioverskud. Væn dig til at spise efter principperne: groft, grønt og proteinrigt. Sukkerholdige fødevarer og væsker skal begrænset kraftigt – helst helt undlades.


Sådan – simpelt og effektivt. 

Kan du lide indlæggene her på bloggen? Så spred budskabet ved at tilmelde dig som fast læser eller abonner på bloggen. Smid en kommentar og lad mig høre, hvad du synes.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...