Bagte kartofler med lækkert fyld
Vi lavede denne ret forleden, da ungerne og jeg havde en smule travl. Vi lavede et fantastisk måltid ud af nogle kartofler, lidt creme fraiche og en masse grønt. Vi brugte en mikrobølgeovn, men jeg foretrækker at bruge en alm. ovn.
Ingredienser
- 8 bagekartofler
- En bøtte creme fraiche
- 2 gulerødder
- 2 tomater
- 1/2 agurk
- 250g skinketern
- Persille
- Rødløg
- Hvidløg
- Evt. karry til dressingen
- Begynd med at vaske grønsagerne. Hvis du laver bagekartoflerne i en alm. ovn, så skal du beregne ca. 1 time med 200 grader. I mikrobølgeovnen tager det 5 min, men resultatet er knap så godt.
- Skræl og snit alt det grønne i fine tern, så det kan bruges som drys
- Gulerødderne rives fint på et rivejern.
- Lav en almindelig hvidløgsdresssing ved at presse et fed hvidløg og bland med creme fraiche. Smag til med salt og peber. Hvis du tidsætter persille og rødløg kan du lave en variant mere.
- De færdigbagte kartofler åbnes ved at snitte et kryds og presses sammen.
- Servér de snittede grønsager og dressing i små skåle, og spis bagekartoflerne som en slags pitabrød, hvor grønsageren drysses over kartoflerne efter smag.
Image: http://piskeriset.dk/
Ingen kommentarer:
Send en kommentar