lørdag den 29. oktober 2011

Træn med hulahopring

Løbebånd kan være kedelige, de kan være svært at motivere sig til at løbe udendørs og styrketræning kan synes alt for teknisk for mange. Til gengæld kan hulahopringen være et sjovt og effektivt alternativ, som alle kan gå i gang med. Hulahopringe er blevet den nye fitnesstrend, der blander leg og motion.
Du kan måske huske hulahopringen fra din barndom, hvor den blev brugt som et legetøj på linje med slippetovet og hinkestenen. Dengang tænke ingen over, at de dyrkede motion. De legede blot samtidig med at de brugte kroppen, og det er præcis hulahopringens styrke. Det er en aktiv leg. Og bryder man sig ikke om hård træning eller sport, så kan hulahopringen være en god løsning.

Hvad gør hulahopringen for kroppen?

Hulahop er en mild træningsform, der aktiverer hele rygraden. Rygsøjlen bevæges rytmisk i små cirkler og øger bevægeligheden i hele ryggen. Hulahopringen kan derfor afhjælpe dårlig rygholdning og øge muskelkoordination af ryggen - hvilket på længere sigt kan forebygge rygskader. 

Midtkropsmæssigt er hulahopringen også godt til at aktivere hele muskelkorsettet, hvilket betyder at mave- og rygmusklerne trænes og styrkes.

Pulsen øges, hvilket styrke hjertet og kredsløbet, og samtidig bidrager med at forbrænde energi. Hulahopringen kan derfor også bruges til at sætte skub i et vægttab.

Hvordan kommer jeg i gang med at hulahoppe?

Det Amerikanske Råd for Motion anbefaler, at du vælger en ring af en størrelse, der cirka når dig til navlen. Og hvis du har svært ved at holde hulahopringen i gang, så kan det være en fordel at vælge en større og tungere ring. Generelt er tommelfingerreglen, at en lettere ring er sværere at bruge, men forbrænder mere energi, og derved flere kalorier.

Et lille fif er også at overveje farven på ringen. Hvis du bruger ringen indendørs skal du huske, at kraftige farver ses tydeligere på møbler og vægge, hvis uheldet er ude og du rammer ind i dem. 

Herunder er en god begynder video, der introducerer dig til hulahopringen. Den er i øvrigt en del af en hel serie, som tager en fra begynderstadiet til mere øvet. Alle sammen gratis fra eHow.com 


Og skulle man nu have lyst til at se, hvor talentfuld man kan blive med en hulahopring, så se lige klippet her: Hulahopringen er et alsidigt og billigt træningsredskab, der især henvender sig til de mennesker, der ikke ønsker en hård og intensiv træning. Træningen kan laves sammen med resten af familien og inde- som udendørs uden store krav til plads.

Image: http://babybingz.xanga.com

6 kommentarer:

 1. Det bevises her her at kvinder er skabt til at multitaske..! Det er meget FLOT

  SvarSlet
 2. Hej Karen,

  Ja, det er virkelig fantastisk, hvad man kan træne sig op til.

  Mht. til at multitaske, så er der vist slået et søm gennem den myte for længst. Når kvinder synes at kunne håndtere flere opgaver samtidig, det klassiske eksempel er i et køkken, så skyldes det erfaring og ikke andet. Mænd gør præcis det samme i en bil eller på et værksted.

  Der vbar en progrsm på P1 for nogle uger siden, hvor de citerede flere undersøgelser, der viser, at multitasking ikke findes - ikke uden, at det går ud over præstationen i hvert fald.

  SvarSlet
 3. Hejsa jeg er kommet lidt i tvivl om hvilken hulahopring der er bedst? Har set at de osse har hulahopringene i Bilka, men er de gode?

  På hjemmefitness.dk, har de et billigt tilbud med powerhoop.

  Men hvilke er bedst?

  SvarSlet
 4. Hej Mariann,

  Tommelfingerregel er, at begyndere skal have forholdsvis tunge ringe. Jo lettere ringen er, jo sværere er de at få i bevægelse.

  Det bedste råd er at prøve dig frem for der findes så utrolig mange forskellige.

  SvarSlet
 5. Jeg kan skrive under på at det er nemmere med en tungere hulahopring. Jeg købte en her: http://shop.getbig.dk/hulahopring efter at have prøvet en på 0,8kg og den på 1,8kg var meget nemmere at holde i gang.

  SvarSlet
 6. @Karina

  De er nemlig lettere at bruge, når de kommer op i vægt. Men jeg kan godt forstå, at det virker mærkeligt, når vi er vant til at tænke, at tungere er hårdere.

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...