lørdag den 12. november 2011

Kan vi spise os fri for kræft?

 Tænk, hvis der fandtes en medicinsk opdagelse, der kunne overvinde kræft. En opdagelse, der potentielt kunne helbrede mere end 70 af de mest truende sygdomme. Den banebrydende forskningen omkring angiogenese er måske denne opdagelse, der kunne blive det 21. århundredes medicinske revolution.

Ifølge sundhedsstyrelsen rammes 32.000 danskere af kræft om året. Og mange tusinder overlever ikke deres sygdom. Kræft er derfor en sydom, der på den ene eller anden måde, kommer til at påvirke de fleste af os.

Selvfølgelig er kræft ubehageligt at tænke på, og mange af os vælger slet ikke at gøre det. Det bliver en slags onde, som vi ikke vælger at beskæftige os med, fordi vi ikke kan gøre noget ved det.

Eller kan vi?

Sult kræften væk med anti-angiogenesiske madvarer

Kræftforskeren doktor William Li har med sin forskning måske fundet en helt ny måde at tænke helbredelse af kræft på. Anti-angiogenese - måde vi undgår, at vores blodforsyning vokser og giver potentielle kræftceller næring.

Kort fortalt argumenterer doktor William Li for, at den bedste måde at helbrede og undgå kræft på, er ødelægge kræftens mulighed for at få næring gennem dit blod. Dette kan gøres ved at indtage kræft-bekæmpende madvarer, der kapper kræftens forsyningslinier.  

Nedenstående video viser et af William Li's foredrag, hvor han argumenterer for sin forskning. Foredraget er helt utrolig spændende, og jeg opfordrer alle til at se det. Det findes også med undertekster her.


Resumé af William Lis foredrag om angiogenese.

Kort fortalt handler foredraget om: Angiogenese betyder vækst af blodforsyning. En helt naturlig egenskab som kræften desværre udnytter ved at frigive simulerende stoffer. Jo, bedre forbindelse til blodet kræften får, jo hurtigere kan den vokse.

Der findes så forskellige fødevarer, de så-kaldte anti-angiogenesiske fødevarer, der kan hæmme denne vækst af blodkarrene, og derigennem udsulte potentielle kræftsvulster. Ved at dagligt indtage disse fødevarer skulle man kunne forebygge eller minimere vækst af kræft og andre sygdomme i kroppen.

Listen over anti-angiogenesiske fødevarer

Jeg fandt frem til den side over fødevarer, som William Li viser i ovenstående foredrag. Og listen ser spændende ud, fordi den indeholder helt almindelige hverdagsmad.


Især blåbær, hvidløg, soja og grøn te bliver fremhævet som "The strong four", og fornyeligt blev mørk chokolade og rødvin tilføjet denne liste over specielt virksomme fødevarer med anti-angiogenesiske virkninger på William Li's hjemmeside. 

Desværre fremgår det ikke af listen eller af foredrager i hvilke mængder fødevarerne skal indtages. Men hans pointe om at kunne indtage dem i hverdagen som del af gode sunde varierede måltider får mig til at tro, at der er tale om normale størrelser.

Jeg håber meget, at den gode doktor har ret i sine antagelser. Forskningen bag angiogenese virker i hvert fald lovende, som jeg kan se det.

Under alle omstændigheder synes alt at tale for den grønne og varierede kost er alfa og omega for et sundt og langt liv.

6 kommentarer:

 1. Det lyder sørme spændende. Gad vide hvordan forskellige kål passer ind i dette billede? Der er jo mange, der argumenterer for, at broccoli, rosenkål og andre kålarter også virker forebyggende og helbredende, når vi taler om kræft.
  Så er den første portion pizza-muffins bagt her på matriklen. Det var en succes, så jeg har endnu ikke fået afprøvet, om de kan fryses. Jeg nåede det ikke. I morgen bager jeg en portion mere til et skolearrangement i min søns klasse, så der bliver heller ikke nogen til overs til fryse-test. Men det kommer nok. De smager i hvert fald vildt godt :o)

  SvarSlet
 2. Hej Nina,

  Kål(kale)er faktisk nævnt på listen, og jeg tror umiddelbart at hele flokken af kålsorter er på positivlisten.

  Jeg er glad for at høre, at du kunne lide pizza-muffins. Vi er også glad for dem - og inspireret af dig, har vi faktisk afholdt vores første bagemaraton. Det gjorde vi i sidste uge, og det har allerede reddet os én gang.

  SvarSlet
 3. Hej,
  Jeg har fundet dig gennem Nina og det sr ud som om du kan blive til stor hjælp for os. Min datter på 13 er absolut overvægtig og meget ulykkelig over det. Så jeg er jo rigtig på udkig efter opskrifter og anden inspiration til at hjælpe hende med at tabe sig. Og det ser ud til at vi vil kunne finde noget af det her :-)

  SvarSlet
 4. Hej Kirsten,

  Det er dejligt at høre, at du har fundet inspiration her på bloggen.

  Og du er mere end velkommen til at stille spørgsmål, hvis du har brug for sparring mht. til din datters overvægt.

  SvarSlet
 5. Tak skal du have - det kan sagtens blive aktuelt. Det er svært at vide hvor man skal begynde og ende....
  Foreløbig begynder vi med at have sund mad med hjemmefra til frokost (de får varm mad på skolen men hun kan bedre stå imod hvis det er hjemmefra) med stor grøntsags-æske ved siden af og løb 3 gange om ugen med begynderprogram. Specielt snack til formiddag og eftermiddag er et problem men jeg laver pizzamuffins og havregrynskagerne i weekenden og tror at de kan være en god løsning.
  Hvis du har andre ideer til mellemmåltider vil jeg sætte pris på dem.....

  SvarSlet
 6. Det lyder som om, at I fokus på både kost og motion. Det er også den bedste løsning at bruge begge midler til at skabe et energiunderskud.
  Parolen "groft, grønt og proteinrigt" er god i den sammenhæng.

  Mht. snacks, så prøv at se efter min "kalorielette snack"-serie her på bloggen.

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...