Jeg har lavet lidt rescearch på kyllingnuggets, og oprindeligt er det en fingermad af paneret og stegte kyllingstykker. McDonalds begyndte at markedsføre dem i 1979, og nuggets er en af deres allermest populære produkter. Desværre er deres variant mindre end 50% kylling og selve "kødet" er af tvivlsom oprimndelse. Ikke særligt lækkert, og derfor er det oplagt at lave dem selv.
Fordelen ved at lave dem selv er, at dine egne nuggets bliver af betydelig bedre kvalitet, smager af mere og langt sundere. Der er fx mindre fedt og salt i, og så bestemmer du selv, hvilket type af fedtstof de skal steges i. Jeg bruger altid selv rapsolie.
Ingredienser
Fremgansmåde
- Varm olien op i en gryd. Den er klar, når der dannes bobler omkring en tændstik eller raspkrumme.
- Mens olien opvarmes skærer du kyllingfileterne i mundrettet stykker.
- Bland rasp, salt, peber og chili i en dyb tallerken.
- Kyllingestykkerne vendes i letpisket æg, og herefter i raspblandingen.
- Steg dem herefter, indtil de er brune og sprøde.
- Lad dem dryppe af på et stykke kækkenrulle eller kaffefiler.
De smager også super godt hvis man vender dem i knus cornflakes :D SÅ bliver de lækre sprøde..
SvarSletTak for tippet!
SvarSletHilsen
M.Hansen
havde helt glemt hvor lækkert sund mad faktisk kan være, jeg skal så meget bare blive ved med det nu. :) Tak!
SvarSlet@Anonym Dejligt at høre. Husk, at du meget gerne må dele opskriften med andre, hvis du kan lide den.
SvarSlet