tirsdag den 27. december 2011

Tab dig 20 kg med ministepperen

Juletiden tro, så har de fleste spist lidt for mange af de søde sager og nu opdaget konsekvensen. Der er sneget sig ekstra fyld på maven.  Heldigvis kan en ministepper være en let løsning. Læs med og beregn, hvor hurtigt du kan tabe dig.


Hvis vi indtager mere energi, end vi forbruger, så vokser fedmassen. Længere er den ikke. Omvendt kan du tabe dig ved at indtage mindre energi, end du forbruger - kroppen vil være tvunget til at tære af energireserverne. Og set i det lys, er der kun to effektive måde at tabe sig på:

1) Du skal indtage mindre energi - dvs. spise og drikke mindre
2) Du skal bruge mere energi - dvs. du skal bevæge dig mere

Problemet med faste og maraton

Den hurtigste måde er at kombinere begge løsningsforslag. Og jo mere intensivt du går til værks, jo hurtigere smider du ekstravægten. Ideelt set burde du derfor leve af tæt på ingenting samtidig med, at du begynder at løbe maratonløb.

Problemet er selvfølgelig, at de færreste af os har vilje til at leve af kål og rodfrugter i ugevis. Det er også svært for os pludselig at omlægge hverdagen til timevis af træning. Herudover kan det have helbredsskadelige konsekvenser at få ekstremt til værks.

Tab 20 kg med ministepperen

Datteren på vores stepper
Du har sikkert set ministepperen i dit lokale supermarked. Umiddelbart ligner den en af de overreklamerede træningsmaskiner, der alligevel kommer til at ligge og samle støv. Men der er flere grunde til, at du bør kigge nærmere på den.

Et amerikansk forsøg havde til formål at se undersøge, hvor meget kontorarbejdere kunne tabe sig ved at steppe i arbejdstiden i stedet for at sidde stille. Konklusionen var, at overvægtige kontorarbejdere kunne tabe sig op til 20 kg på et år, hvis de steppede 2 timer dagligt i stedet for at sidde stille.

Selv om ovenstående undersøgelsen kan kritiseres for bl.a. ikke at tabe den øgede appetit med i beregningerne, så er den bestemt tankevækkende.

Ministepperens mange fordele

Ministepperen har mange fordele sammenlignet med andre træningsredskaber. Typisk koster gode redskaber mange penge, mens en fornuftig ministepper kun koster en brøkdel. Min egen kostede 400 kr, og selv om jeg ligger i en tunge ende, så fungerer den fint til daglig brug. En ellipsetræner ville koste 6-7000 kr.

Ministepperen fylder ikke meget, og kan gemmes væk under sofaen, og tages frem, når man har tid og lyst til at forbrænde ekstra kalorier. Den helt store fordel ved ministepperen er, at den kan bruges foran fjernsynet, mens du nu aktivt ser yndlingsprogrammerne.

Og er man en gennemsnitlig tv-bruger, så kommer man let op en times steppen om dagen.

Beregn dit vægttab og et kostråd

denne side fra motion-online kan du beregne, hvor hurtigt du teoretisk kan tabe dig ud fra et givet tidsforbrug.

Men du skal også skære ned på alkoholen og droppe de søde sager. Dernæst spis mere af det grønne - og mindre af det andet. Sådan kan du  komme tilbage til normalvægten igen, uden at ændre radikalt i din hverdag.

Typisk for grønsager og frugt er, at de er energifattige og samtidig mættende. Ved at spise mere grønt, skruer du ned for energiindtaget og undgår samtidig, at du føler sig sulten som på en egenlig slankekur.

Med en lille indsats kan du således skære over 500 kcal væk om dagen (fx 2 glas vin = 200kcal, 75 g lakridskonfekt = 300 kcal). Alene den nedskæring vil teoretisk give et vægttab på et halvt kilo om ugen.

Og kombineret med ministepperen bliver vægttabet endnu større.

 Image: maya picture / FreeDigitalPhotos.net


2 kommentarer:

 1. Hvor er din mini stepper fra? Jeg har svært ved at finde en der ikke har en max brugervægt på 100 kg, og der ligger jeg desværre over :-(

  SvarSlet
 2. Den er købt i det lokale supermarked, og har vist også en vægtgrænse på omkring de 100 kg. Jeg kan godt se problemet, du nævner.

  Et velassorteret fitnessforhandler kan sikkert hjælpe dig med at finde en model af bedre kvalitet.

  Alternativt kan du købe en solid skammel som Ikea har en masse af til billige penge, og lave step ups.

  http://www.exrx.net/WeightExercises/GluteusMaximus/BWStepUp.html

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...