Mine børn elsker carbonara, og kunne de vælge, spiste de det hver dag. Nedenstående version er med fløde og bacon, men kan sagtens laves i en mindre kalorietæt version.
Brug mindre bacon eller undlad helt og skift fløden ud med sødmælk. Grovpasta er det eneste vi bruger her i huset, og siden at danskerne gennesnitligt ikke får nok fibre i deres mad, så er det oplagt at bruge dem.
Grovpasta mætter desuden mere og jeg har indtrykket af, at kvaliteten er bedre end almindelige hvide pastaskruer.Vi køber vores i Rema1000 til under en 10'er for 500 g, og de er ganske udemærkede.
Ingredienser
- 500g pasta (jeg brugte fuldkornspenne)
- 200g bacon
- 3 løg
- 500g champignon
- 2 1/2 dl fløde
- En sjat grøntsagsbouillon
- 2 dl vand
- lidt revet ost - fx parmesan
- Evt noget groft brød til.
- Skær løg, bacon og champignon i tern og svits.
- Tilsæt 2 dl vand, bouillon og fløde.
- Kog pastaen, mens sovsen simrer i ca. 15 min.
- Smag sovsen til med salt og peber.
- Dræn pastaen og bland den sammen med sovsen. (Et tip her er at hælde sovsen og pastaen sammen i en stor gryde med log og ryste kraftigt)
- Serveres med groft kværnet peber og parmesanost drysset ovenpå.
Image: http://www.simplygreatmeals.com.au
Ingen kommentarer:
Send en kommentar