tirsdag den 13. december 2011

Sund opskrift: Penne Carbonara

Godt nok er det juletid, men inden vi går medister-grønkål-amok, så kan vi lige nå huset absolutte klassiker. Penne carbonara. Hurtig at lave og super lækker. Perfekt til en dag, hvor du har lyst til noget lækkert, men samtidig ikke har flere timer at spendere i køkkenet. 


Mine børn elsker carbonara, og kunne de vælge, spiste de det hver dag. Nedenstående version er med fløde og bacon, men kan sagtens laves i en mindre kalorietæt version.

Brug mindre bacon eller undlad helt og skift fløden ud med sødmælk. Grovpasta er det eneste vi bruger her i huset, og siden at danskerne gennesnitligt ikke får nok fibre i deres mad, så er det oplagt at bruge dem.

Grovpasta mætter desuden mere og jeg har indtrykket af, at kvaliteten er bedre end almindelige hvide pastaskruer.Vi køber vores i Rema1000 til under en 10'er for 500 g, og de er ganske udemærkede.

Ingredienser
  • 500g pasta (jeg brugte fuldkornspenne)
  • 200g bacon 
  • 3 løg
  • 500g champignon
  • 2 1/2 dl fløde
  • En sjat grøntsagsbouillon
  • 2 dl vand
  • lidt revet ost - fx parmesan
  • Evt noget groft brød til.
Fremgangsmåde
  1. Skær løg, bacon og champignon i tern og svits. 
  2. Tilsæt 2 dl vand, bouillon og fløde.
  3. Kog pastaen, mens sovsen simrer i ca. 15 min. 
  4. Smag sovsen til med salt og peber. 
  5. Dræn pastaen og bland den sammen med sovsen. (Et tip her er at hælde sovsen og pastaen sammen i en stor gryde med log og ryste kraftigt)
  6. Serveres med groft kværnet peber og parmesanost drysset ovenpå.
Tip: Frisk basilikum og skårne cherrytomater passer perfekt til retten.

Image: http://www.simplygreatmeals.com.au

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...