Jeg har præsteret at halvere kalorieindholdet i fish'n'chips ved at fjerne den pandering, som traditionelt bruges på fiskefileterne, og erstatte den med knuste cornflakes. Og så skal fileterne ind i oven sammen med kartoflerne i stedet for at frituresteges.
Der bruges også et cajun-krydderi, som jeg tilfældigvis havde. Men krydderiet kan sagtens laves selv. Det består af paprika, salt, hvidløg, peber, oregano og timian. Prøv dig lidt frem.
Ingredienser
- Oliespray med raps- eller olivenolie
- 1 kg kartofler skrællet og skåret i fingertykke stave.
- 4 tsk. raposolie
- 2 tsk cajun-krydderiblanding (se ovenfor)
- En stor håndfuld cornflakes
- ca. 50 g hvedemel
- Lidt salt
- Pisket æggehvide fra to store æg
- ca. 500 g fisk skåret i passende tern. Jeg bruge torsk, men andre arter kan også bruges.
- Ovnen opvarmes til 180-200 grader, og to bradepander sprayes med olie. Det ene fad skal være med rist.
- Kartofler placeres i et dørslag og skylles med koldt vand. Herefter duppes de tørre med et rent viskestykke.
- Rapsolie, kartofler og det meste af cajun-krydderiet kommes i en skål eller stor pose og omrøres, så kartoflerne er dækket af olie og krydderier.
- Kartofler deles ud i det oliesmurte fad og placeres neders i ovnen, og bages i 30-35 minutter. Husk at vende dem hver 10. minut.
- Mens kartoflerne hygger sig i ovnen, knuses cornflakes'ene. Jeg gjorde det ved at putte dem i en frostpose og stampe posten med håndroden et par gange. Det kan sikkert også gøres i en blender.
- De knuste flakes hældes ud på en tallerken, og endnu en tallerken fyldes med mel og resten af cajun-krydderiet plus salt. En sidste tallerken bruges til æggehviderne.
- Fiskestykkerne vendes herefter i mel, æggehvide og sidst i cornflakes.
- Fisken placeres oven på risten øverst i ovnen i ca. 20 minutter eller indtil fisken er sprød.
- Serveres med citronskiver og salat.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar