onsdag den 14. marts 2012

Sunde fish and chips - sådan!

Fish'n'chips er toppen af poppen, og har du været i en storby i England, så ved du, at fish'n'chips kan købes på ethvert gadehjørne af samme årsag. Traditionelt serveres fish'n'chips i en gammel avis for at opsuge al fedtet, hvilket ikke er et godt tegn. Men heldigvis kan fish''n'chips laves i en meget sundere version.
 Jeg har præsteret at halvere kalorieindholdet i fish'n'chips ved at fjerne den pandering, som traditionelt bruges på fiskefileterne, og erstatte den med knuste cornflakes. Og så skal fileterne ind i oven sammen med kartoflerne i stedet for at frituresteges.

Der bruges også et cajun-krydderi, som jeg tilfældigvis havde. Men krydderiet kan sagtens laves selv. Det består af paprika, salt, hvidløg, peber, oregano og timian. Prøv dig lidt frem.

Ingredienser
  • Oliespray med raps- eller olivenolie
  • 1 kg kartofler skrællet og skåret i fingertykke stave.
  • 4 tsk. raposolie
  • 2 tsk cajun-krydderiblanding (se ovenfor)
  • En stor håndfuld cornflakes
  • ca. 50 g hvedemel 
  • Lidt salt
  • Pisket æggehvide fra to store æg
  • ca. 500 g fisk skåret i passende tern. Jeg bruge torsk, men andre arter kan også bruges.
Fremgangsmåde
  1. Ovnen opvarmes til 180-200 grader, og to bradepander sprayes med olie. Det ene fad skal være med rist.  
  2. Kartofler placeres i et dørslag og skylles med koldt vand. Herefter duppes de tørre med et rent viskestykke.
  3. Rapsolie, kartofler og det meste af cajun-krydderiet kommes i en skål eller stor pose og omrøres, så kartoflerne er dækket af olie og krydderier.
  4. Kartofler deles ud i det oliesmurte fad og placeres neders i ovnen, og bages i 30-35 minutter. Husk at vende dem hver 10. minut.
  5. Mens kartoflerne hygger sig i ovnen, knuses cornflakes'ene. Jeg gjorde det ved at putte dem i en frostpose og stampe posten med håndroden et par gange. Det kan sikkert også gøres i en blender.
  6. De knuste flakes hældes ud på en tallerken, og endnu en tallerken fyldes med mel og resten af cajun-krydderiet plus salt. En sidste tallerken bruges til æggehviderne.
  7. Fiskestykkerne vendes herefter i mel, æggehvide og sidst i cornflakes.
  8. Fisken placeres oven på risten øverst i ovnen i ca. 20 minutter eller indtil fisken er sprød.
  9. Serveres med citronskiver og salat.
Image: http://amillionthingstolove.blogspot.com/

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...