Den eneste hage ved saltmandler er, at de er forbasket vanedannende, og derfor er det aldrig ret smart at lave en alt for stor portion. Tilgengæld er de et langt bedre alternativt til en salt snack end fx chips.
Der er desuden noget interessant forskning, der peger på, at både helbred og vægttab blev større, hvis forsøgspersonerne spiste mandler sammenlignet med gruppen, der udelukkende satsede på et energiunderskud.
Og det er bestemt værd at tage med.
Ingredienser
- 200 g mandler
- 2 dl kogende vand
- 3 spsk. fint salt
- 1 spsk. rapsolie
- Saltet hældes i en skål og overhældes med kogende vand. Mandler tilsættes, der omrøres til saltet er opløst.
- Mandlerne skal derefter ligge i saltlagen i ca. 15 min.
- Sigt mandlerne og lad dem dryppe af.
- Herefter hældes mandlerne ud på en bageplade. Dryp rapsolien over og vendt mandlerne i olien. Fordel mandlerne, så de ligger i ét lag.
- Mandlerne bages ved 160 grader til de er sprøde. Det tager ca. 15 min.
- Mandlerne fordeles ud på sugende underlag - fx kaffefiltre eller køkkenrulle og duppes af.
- Og så er det ind foran fjerneren med god samvittighed.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar