Hvis du er en fast læser af bloggen, så ved du, at jeg har en forkærlighed for muffins. Måske fordi muffins er så lettet at lave, kan være søde og kageagtige og samtidig være propfulde af de gode sager som fibre, protein og umættede fedtsyrer.
Herudover er muffins praktiske at have med i tasken på de travle dag, hvor der ikke var meget tid til at sørge for en sund frokost. Heldigvis kan der hurtigt laves en stor portion til fryseren.
Og i forbindelse med motion, giver det mening at spise et par muffins for at få kulhydrater til at holde energiniveauet oppe og for at sikre en hurtig genopfyldning af glykogendepoterne bagefter
Ingredienser (til 16 stk.)
- 100 g farin
- 3/4 dl rapsolie
- 50 g smeltet smør
- 3 æg
- 2 spsk mælk
- Lidt reven appelsinskal
- 75 g hakkede nødder (fx valnødder)
- 200g groftrevne gulerødder
- 175 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1/2 tsk stødt kanel
- Olie, smeltet smør, æg og mælk røres sammen.
- Revet appelsinskal, farin, hakkede nødder og revne gulerødder tilsættes.
- Sigt hvedemel, bagepulver og kanel over, og rør dejen godt sammen.
- Fordel dejen i smurte muffinforme, og bag dem ved 200 grader i lidt under en halv time.
Og husk, at du hjertens gerne må bruge opskriften her på din egen blog, ligesom du gerne må dele den med venner og bekendte. Brug "deleknapperne" herunder.
Image: http://andtheniputaneggonit.blogspot.com/
Tak for inspiration. Når jeg vil lave "sunde muffins" bruger jeg variationer over denne opskrift, her med banan og mørk chokolade -> http://www.grydeklar.dk/2011/03/andrews-cupcake/
SvarSletSpændende med de finvalsede havregryn. Det må jeg huske.
SletOg sikke en lækker hjemmeside du har.
Vil meget gerne have flere sunde muffins opskrifter....
SvarSletTak for kommentaren, Mette.
SletJeg har faktisk et par nye liggende. Dem skal jeg nok smide på bloggen.