fredag den 1. juni 2012

Modbalancerede mavebøjninger - maveøvelse, der virker

Maveøvelser er en fast del af de flestes træningsprogram. Desværre findes der en lang række maveøvelser, der er ineffektive og endda kan skade din ryg. Modbalancerede mavebøjninger på balancebold er en af de bedre, fordi den aktiverer en stor del af midkropsmuskulaturen. 


Træning er tidskrævende, og derfor har du selvfølgelig en interesse i at få de bedste resultater ud af den tid, du investerer i din træning. Og lige præcis derfor giver det mening at lave din mavetræning på sådan en måde, at så meget af midtkropsmuskulaturen som muligt aktiveres. 

Øvelsen herunder er en videreudvikling af den kendte "mavebøjning på balancebold". Jeg opdagede øvelsen, da jeg snusede rundt inde på inde på American Council on Exercise, for at se, hvad træneren Jonathan Ross havde af gode ideer til min mavetræning.

Hans indgangsvinkel til mavetræning er, at mavemusklerne skal trænes ud fra det naturlige bevægelsesmønster.Det vil sige på den måde, som musklerne er lavet til. Nemlig til at stabilisere bevægelse og skabe kropsbalance.

Og prøv lige at se, hvor smart og enkelt det kan gøres: 

Brug armene som modstand på balancebolden 


Efter jeg havde set videoen hentede jeg min egen balancebold for at prøve den efter. Jeg blev meget begejstret og jeg har siden brugt øvelsen i mit eget træningsprogram.

Det er nemlig en rigtig genial måde at træne mave på. Dels fordi den sprede belastningen ud over hele mavemuskulaturen, og dels fordi øvelsen så let kan gøres svære ved at bruge armene som modbalance.


Simpelt, effektivt og funktionelt. Præcis som god træning altid skal være. 

Hvordan bruger jeg modbalancerede mavebøjninger?

Som altid har Jonathan Ross en række forslag til hvordan øvelses gøres mere udforende, og det er helt oplagt at følge den metode. Forsøg at mestre én af versionerne og forsæt til den næste.

Balancebolde findes i ethvert træningscenter og kan købes i de fleste supermarkeder, hvis du er mere til hjemmetræning.

Jeg bruger selv modbalancerede mavebøjning sammen med planken og hængende knæløft for at få en alsidig mavetræning, der ikke blot giver et atletisk udseende, men også en funktionel styrke, der kan overføres til andre øvelser.

Hvis du er interesseret i at høre mere om valg af maveøvelser, så smid en kommentar eller giv artiklen her en +1.

Og husk, at du hjertens gerne må bruge artiklen her på din egen blog, ligesom du gerne må dele den med venner og bekendte. Brug "deleknapperne" herunder.

1 kommentar:

  1. Signe Sørensen2. juni 2012 kl. 17.12

    Inspirerende indlæg. Ville nyde at få læse mere om gode maveøvelser, som man evt. selv kan bruge i sin træning. :-)

    SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...