tirsdag den 5. juni 2012

Hvorfor slankekure ikke virker

Denne gang afslører vi slankeindustriens skumle lille hemmelighed: Slankekure virker ikke. Godt nok taber du dig på enhver slankekur, så længe du følger reglerne. Nogle gange endda hurtigt og effektivt. Men taler alt for, at du tager det hele på igen - og med renter. Men der er en løsning! 


 Tallene er desværre frygtelig nedslående, når vi kigger på, hvor mange danskere, der formår holde et vægttab. Næsten 19 ud af 20 danskere, som begynder på en slankekur, tager vægten på igen.

Og samtidig har de måske skadet deres helbred, viser en gennemgang af den seneste forskning, som ph.d.-studerende Mette Kildevæld Simonsen fra Region Hovedstadens Institut for Sygdomsforebyggelse har stået for.

Hvorfor virker slankekure ikke?

Der kan være mange grunde til, at du ikke kan holde vægten nede efter en slankekur, men én af årsagerne, og især, hvis du har tabt dig hurtigt, kan muligvis være, at der er knas med kropskemien.

Et australsk studie fra University of Melbourne's Heidelberg Repatriation Hospital viser , at der er en sammenhæng mellem de hormoner, der regulerer vores appetit og mængden af kropsfedt. Det vil sige, at din appetit bliver større efter du har tabt dig. Og det hjælper sjældent nogen.

Og oven i hatten, så har slankekuren skruet så meget ned for dit stofskifte, at du i løbet af en almindelig dag forbrænder mindre end før vægttabet. Og desværre kan denne bieffekt forsætte i over et år.

Men jeg har en mistanke om, at hovedårsagen er en helt anden.

Faktum er, at mindre krop behøver færre kalorier, og mon ikke de fleste glemmer det? Det betyder nemlig, at hvis du ønsker at leve i en mindre krop resten af dit liv, så skal skal du også spise mindre. Og det er  resten af dit liv.

Og måske er du parat til det i de første tre uger af kuren, men du kender sikkert til, at hverdagen hurtigt tager over og engagementet falder. Og sammen med de gamle madvaner kommer den gamle krop.

Men at spise mindre resten af livet er heldigvis ikke det samme som at være sulten resten af livet.

Hvad gør jeg, så for at tabe mig?

Hvis nu vi siger, at du skal tabe dig 5, 10 eller 20 kilo. Så prøv et øjeblik at glemme, at du skal tabe dig og i stedet forestille dig, at du allerede har tabt dig. Prøv virkelig at se det for dig. Hvordan ser dit liv ud?

Hvilke vaner og hvilken livsstil har personer med sådan en krop?  Hvad spiser de? Hvor meget spiser de? Hvor meget motion dyrker de?

Jeg forestiller mig fx, at en sund og slank person sikkert gør følgende;
 • Begrænser sit forbrug af slik, sodavand og den slag. Måske kun i weekenden? 
 • Sjældent spiser foran fjernsynet eller pc'en 
 • Spiser en del grønsager 
 • Kun spiser en enkel portion ved hovedmåltiderne
 • Sjældent drikker alkohol
 • Motionerer de fleste dage om ugen - måske ved at cykle til arbejde eller lignende. 
Sagt på en anden måde, så følger de kostrådene og motionsanbefalingerne, som vi alle kender ud og ind fra alle fjernsyns- og aviskampagnerne.

Tricket er at begynde ved mållinjen.

Hvis du kan forestille dig, hvordan din målfigurs hverdag er. Hvad der er på tallerkenen, hvad der findes af madvarer i køleskabet, og hvad denne laver af sunde aktivitet, så er du allerede ved målstregen. For det er præcis det, du skal gøre.

Du hopper nemlig slankekuren over og begynder direkte ved mållinjen. Og grunden er, at den levevis, som gør, at denne person er slank og sund, er præcis det, som du behøver for at blive slank og sund.

Og så er det endda helt uden en slankekur.

Flere lignende indlæg? 

Hvis du er interesseret i at læse flere lignede indlæg, så smid en kommentar eller giv artiklen her en +1.

Og husk, at du hjertens gerne må bruge artiklen her på din egen blog, ligesom du gerne må dele den med venner og bekendte. Brug "deleknapperne" herunder.

Image:  http://www.eatingforevolution.com/

10 kommentarer:

 1. Meget gerne lignende indlæg, super godt og motiverende!

  SvarSlet
 2. flere indlæg:)

  SvarSlet
 3. og selv når man følger disse råd, kan det være svært at vedligeholde et vægttab.
  Er der nogle gode ideer til vedligehold ?
  hilsen Mona

  SvarSlet
  Svar
  1. Det forstår jeg ikke helt, Mona.

   Hvis du fx ønsker at være en aktiv og slank kvinde på 60 kg, så vil du også blive det, hvis du lever den livsstil.

   Slet
 4. Ved ikke lige om det dér "+1" er en bestemt knap som jeg ikke kan finde. Derfor får du bare +1 her på "skrift" :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er den knap, der hedder "g +1". Prøv at se over kommentarene her. Den er lige til højre for facebook-knappen.

   Slet
  2. +1 helt enig med artiklen her. Dejligt, at læse din blog i det hele taget.
   Jeg har siden september 2011 tabt 22 kg. Tager det stille og roligt og får motioneret (gang og cykel) en masse. Jeg spiser alt - men bare mindre af det hele og det virker fint. Kroppen vænner sig stille og roligt til mindre mad. Har prøvet de kure hvor man spiser bjerge af grøntsager, når kuren er slut er man ved at brække sig over det og man går tilbage til alm. mad og der er faren jo så.

   Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...