mandag den 11. juni 2012

Tomatsalat med groft tilbehør

Sommertid er de solmodne tomaters tid. Og en hurtig og sund måde at få sine 600 g frugt og grønt indenbords på er den klassiske tomatsalat. Denne version byder også på lidt groft tilbehør og lækker mozzarellaost.


Noget af det bedste ved sommeren er de mange lækre grøntsager og frugter fra drivhuset. Og især den solmodne danske tomat er svær at slå. Og sammen med lidt krydderier og mozzarellaost, så er det næsten som om, at man sidder ved middelhavet. 

Ingredienser
  • 500 g tomater - hvis du ikke har et drivhus, så køb cocktailtomater. 
  • 150 g mozzarella 
  • 1 lille rødløg 
  • Et stort bundt frisk basilikum 
  • En bakke babysalat 
  • 1/2 dl balsamico 
  • 1/4 dl olivenolie
  • 1 tsk Dijonsennep 
  • Lidt sukker
  • Lidt salt 
  • Lidt peber
Tilbehør
  • 4 skiver groft franskbrød
Fremgangsmåde
  1. Halver tomaterne og skær mozzarellaosten i tern, så de har ca. samme størrelse som tomaterne.
  2. Bland en olie/eddike/sennepsdressing og smag til med sukker. 
  3. Hak halvdelen af basilikummen, og vend det i dressingen. 
  4. Hak løgene fint som muligt, og vend i dressingen.
  5. Bland tomater og osten i dressingen, og lad det stå et par timer på køl, så det kan nå at tage smag fra dressingen. 
  6. Bland tomat blandingen med salatbladene og lige inden servering. 
  7. Server med skiver af groft franskbrød.
Så bliver det vist ikke meget bedre. 

Image: http://tastefoodblog.com/

1 kommentar:

  1. Lækkert og simpelt. Jeg elsker tomat salat, med solmodne tomater fra min farmors drivhus. Mums!

    SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...