mandag den 10. september 2012

Fransk løgsuppe

Fransk løgsuppe er en af mine all-time favoritter. Masser af oxidanter og smag og perfekt som værn mod forkølelse. Desværre er den  ikke fyldig nok til at udgøre et helt måtid, men her afslører jeg løsningen!


Jeg gør normalt mest i det orientalske eller italienske køkken, men denne gang har jeg skelet til det franske, og lige præcis med løgsuppe er det ikke nogen skam.

For at løse problemet med, at løgsuppen ikke er "solid" nok som måltid har jeg fundet på at tilsætte kikærter, og det virker perfekt. Nå ja, og så er grønsagsindholdet pimpet lidt op.

Ingredienser

  • 2 store løg skåret i skiver
  • 1 porre 
  • 2 fed hvidløg hakket i tern
  • 1 kvist timian. Tørret kan også bruges.
  • 1 sjat tør hvidvin
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • Ca 1. liter oksekødsfond
  • 500 g kogte kikærter
  • En håndfuld hakket purløg
  • 6 skiver ristet grovtoast
  • 200 g emmentaler
  • 1 spsk god olivenolie


  • Fremgangsmåde
    1. Opvarm olien i en dyb pande. Tilsæt løg og brun under låg ved middevarme.
    2. Tilsæt porrer, hvidløg, timian og steg med. Husk at røre godt rundt, så blandingen bliver blød og ikke branket.
    3. Tilsæt hvidvin og friskkværnet peber. Justér varmen så blandingen begyner at simre.
    4. Når det meste af væsken er fordampet tilsættes fonde og kikærter. Hele blandingen gives et kort opkog, og herefter justeres varmen igen, så det hele simrer stille og roligt.
    5. Efter et par minutter tages panden af ilden og purløg tilsættes.
    6. Imens ristes toastbrødet, og suppen anrettes i 6 skåle og der toppes flittigt med emmentaler ost.
    7. Bon appetite.
    Image: www.minmad.com

    4 kommentarer:

    1. Åh, jeg skal snart have løgsuppe! Især pga. brødet og osten ovenpå ;-)

      SvarSlet
    2. hvor mange personer er opskriften til?

      SvarSlet
      Svar
      1. Ovenstående opskrift plejer at række til 4 voksenportioner.

        Slet

    LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...