onsdag den 26. september 2012

Svensk pizzasalat

 Den svenske pizzasalat er en syrlig krydret hvidkålssalat, der spises som tilbehør til alle slags pizza i Sverige. Udover at være utrolig let og billig at lave, så er det en smart og velsmagende at begrænse sit kalorieindtag på.


 I Sverige er pizzasalaten meget en udbredt tilbehør til pizza, som pizzeriaerne helt selvfølgelig tilbyder en, når man har afgivet sin bestilling. Det er egentlig meget smart, fordi kålsalaten bidrager en hel del til mæthedsfornemmelsen, som i sidste ende gør man spiser knap så meget pizza.

Jeg studsede noget over det de første par gange, jeg fik salaten tilbudt, men har efterhånden lært at sætte pris på denne svenske kulinariske tradition.

Faktisk så meget, at jeg spurgte i Palles Gatukök, hvor jeg ofte har spist:  "Hur gör man en god pizza sallad?"

Og der var åbenbart en masse måder at gøre det på, men i Palles Gatukök gør man altså sådan her:

Palles Gatukök, Karl Johansgatan 2, Göteborg
Ingredienser
  • 250 g hvidkål 
  • En halvt rødt peberfrugt 
  • 2 tsk rapsolie
  • 1,5 tsk vineddike 
  • 2 tsk vand
  • Salt og peber
  • Evt. oregano
Fremgangsmåde
  1. Skær hvidkålen og peberfrugten så fint som muligt. En ostehøvl er god her. 
  2. Læg kålsnitterne i et dørslag og hæld en liter kogende vand over. 
  3. Lad kålsnitterne dryppe af - brug eventuelt et viskestykke
  4. Bland hvidkålen med peberfrugt, vineddike, vand, olie, salt og peber. 
  5. Lad stå i køleskabet i et par timer - gerne natten over. 
  6. Og spis som tilbehør til pizza (her er en let opskrift på pizza)

1 kommentar:

  1. Har tidligere fået den type salat til en pizza her hjemme i DK, det vil sige at jeg fik det i forbindelse med en pizza buffet på Bornholm som jo har tætte bånd til det Bornholmske. ;o)

    Men det er en skide god ide at have noget tilbehør til sin pizza, som du skriver det mindsker den mængde pizza man indtager.
    Er man ikke til det syrlige så er en normalt salat og god at få, er det en hjemmebagt pizza og ikke hjemmebragt kan man udskifte en del af det alm. hvedemel med noget groft mel.
    Det giver flere kostfibre, hvilket gør den "sundere" og man spiser mindre. :o)

    I forhold til dit indlæg om sunde mini-pizzaer, er det værd at bemærke at Rema's grovpita og Paaskebrød Fuldkornspita er de eneste som har fuldkornsmærket selvom de skriver fuldkorn...

    SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...