fredag den 28. september 2012

tomat- og agurkesalat


Selv om sommeren er forbi, så bugner forretningerne stadig af danske tomater og agurker. Her er en lækker og let måde at lave en nordisk salat på med gode danske råvarer. Og endda en salat, der kan tåle at stå i køleskabet.


Jeg cyklede forbi en nabo forleden, og så at hans drivhus stadig var fuld af store flotte røde tomater. Og så fik jeg en vild lyst til tomater. Da jeg senere stod i grøntafdelingen og så, at agurkerne ikke kostede mere end et par kroner, så kom jeg i tanke om den gode gamle tomat- og agurkesalat.

Ingredienser
  • En stor agurk
  • 4-5 store tomater
  • Et rødløg
  • En stor håndfuld persille
  • En stor sjat god olivenolie
  • Salt og friskknust peber
  • Evt. citronsaft
Fremgangsmåde
  1. Tomaterne, løgene, persille og agurkerne hakkes fint og blandes i en stor skål skål.
  2. Efter du har blandet ovenstående godt og grundigt hældes oliven og citronsaft ved, og der blandes grundigt igen.
  3. Smag til med salt og peber.
Ovenstående opskrift kan varieres med fx basilikum, purløg, mozzarellaost etc.

1 kommentar:

  1. Uhm - den ser god og sommerlig ud. Men kan jo netop bruges nu, hvor det bugner med tomater og agurker.

    SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...