søndag den 3. marts 2013

Power gloves - træningshansken med vægt.

Power Gloves - træningshandsker med indbygget vægt. Træn dine arme og skuldre, mens du løber, dyrker yoga eller blot går en tur. Men virker de? Eller er det endnu en smart "opfindelse", som vi egentlig ikke behøver? Læs med og bliv klogere på vægtede handsker.
Jeg har fået et par Power Gloves fra DINsport.dk for tilgengæld at skrive, hvad jeg synes om dem.

Vægtede handsker er ikke en ny opfindelse. Og der findes et væld af forskellige modeller udover Power Gloves. Og som altid med den slags udstyr, så lover producenterne en masse fordele ved at bruge lige præcis deres produkt.

Selv om vi altid skal tage producenternes lovprisning med et gran salt, så er der reelle fordele ved at bruge et produkt som Power Gloves, og ved at forstå dem, så kan du bedre bedømme om dette er et produkt, som du bør investere i.

Træning med vægtede handsker

Jeg kender primært de vægtede handsker fra boksning og kamsport, hvor vi brugte dem til at arbejde med slaghastigheden.

Ved at brugte tungere handsker kom arme og skuldre på overarbejde. Arme og skuldre var tvunget til at tilpasse sig den ekstra vægt. Det betød så, at når vi skiftede tilbage til de lette handsker var vores hænder pludselig lynhurtige.

Det var en god måde at belaste arme og skulder på, fordi vi kunne have handskerne på under hele træningen  - også løbeturene, sjipningen og styrketræningen.

Power Gloves kan derfor være en smart måde at arbejde med udholdenhed og styrke i dine overkropmuskler og led.

Samtidig sidder handsken så stabil omkring hænderne, at du sagtens kan bruge dem på løbeturen eller til cirkeltræning uden gener.

Og den ekstra belastning skaber desuden et større energiforbrug, hvilket kan være en fordel, hvis du forsøger at tabe dig.

Om Power Gloves med deres maksimale 1 kg per handske er effektive til at skabe muskelvækst, er jeg mere i tvivl om.

Men styrke og udholdenhed skal nok forøges i takt med, at du vænner dig til den ekstra vægt på hænderne.

Og har du tænkt dig at løbe med handskerne, så er et lille fif at vende handskerne omvendt. Således at vægten placeres i håndfladen frem for håndryggen.

Summasummarum 

Power Gloves fra DINsport.dk er et rigtig fint produkt, der bestemt kan bruges, hvis du mangler en let måde at intensivere din løbe- eller gåtur. Samtidig kan handskerne bruges som et supplement til yoga, gymnastik eller lignede træning.

Power Gloves er derimod mindre bevendt til egentlig styrketræning, hvor der kræves betydelig tungere vægte. Handsken er lavet til små hænder, og jeg havde en smule problemer med at få poterne ned i den blå 0.5 kg model.

Jeg vil helt fremover bruge dem, som en del af min opvarmning for at få skulder og arme lidt mere ind i kampen. 

Flere lignende indlæg? 

Hvis du er interesseret i at læse flere lignende indlæg, så smid en kommentar eller giv artiklen her en +1 med Google-knappen herunder.

Og husk, at du hjertens gerne må bruge artiklen her på din egen blog, ligesom du gerne må dele den med venner og bekendte. Brug "deleknapperne" herunder

2 kommentarer:

 1. De handsker bruger man også til Piloxing, som er det helt nye!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det havde jeg godt hørt.

   Måske skulle vi lave en konkurrence her på bloggen, hvor man kunne vinde et par?

   Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...