mandag den 26. august 2013

Undgå muskelømhed med vandmelon

At vandmelon kan mindske muskelømhed er en gammel hemmelighed blandt styrkeatleter. Ny forskning tyder på, at der er rent faktisk er noget om snakken. Sommerens favoritfrugt kan øjensynlig mindske muskelømhed. 


Mere melon - mindre ømhed

Intervaltræning, cirkeltræning, HIIT eller andre former for træning, der presser kroppen resulterer ofte i en grad af DOMS eller muskelømhed. Og vi kender det alle som en del af træningens "belønning".

Til gengæld er det knap så fantastisk, når musklerne er så ømme, at en tur op ad trappen eller et mandig klap på skulderen får tårene til at springe frem i øjnene.

Vandmelonjuice - en potentiel drik mod muskelømhed

Et spansk forskerteam ledt af doktor Encarna Aguayo har længe forsket i vandmelonjuice og dens potentielle evne til at forbedre atleters præstationer. Det kom dog bag på forskerne, at juicen kunne mindske muskelømhed.

Forskerne gav syv veltrænede unge cyklister 500 ml ren vandmelonjuice, vandmelonjuice med ekstra L-Citrulline og en placebodrik. Cyklisterne skiftede herefter mellem elleve minutters intens cyklen og hvileperioder.

Begge varianter med vandmelon hjælp formindske muskelømhed 24 timer efter træningen.

Juicedrikke som forskerne brugte i forsøget laves ved at presse eller blende vandmelonkødet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...