onsdag den 4. september 2013

Gulerods- og mandelsuppe

Gulerods- og mandelsuppe er en af mine helt nye opdagelser, og jeg er meget imponeret over, hvor meget smag, der kan være i så få ingredienser. Perfekt til den kødfri aftensmad og klar på under en halv time. 


Ingredienser (2 portioner)
  • 1 spsk. rapsolie
  • 1 groft hakket løg
  • 400 g skrællede og grofthakkede gulerødder
  • 1 fed hvidløg
  • 4 dl grøntsagsbouillon
  • 30 g malede mandler (el. stødt i morter)
  • Salt og friskkværnet feber
  • 1 spsk. finthakket persille
  • Evt. lidt chili
Fremgangsmåde
  1. Varm olien og svits løgene.
  2. Tilsæt gulerødder, hvidløget og 3 spsk. bouillon, og lad simre et øjeblik
  3. Bland de malede mandler sammen med 3 spsk. bouillon til en cremet masse. 
  4. Hæld resten af bouillonen til gulerødderne og lad simre til de er kogt møre. 
  5. Rør mandelmassen i og purer suppen med en stavblender til den helt jævn.
  6. Smag til med salt og peber, pynt med persille og eventuelt lidt revet chili.
Perfekt med et stykket groft nybagt brød til.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...