fredag den 25. oktober 2013

Indiske grøntsagspakoras med hvidløg

Der er gang i det indiske køkken hjemme hos mig. Denne gang får I opskriften på sprøde indbagte grøntsager - såkaldte pakoras. De kan bruges som snacks eller som et selvstændigt måltid, hvis du laver lidt dyppelse til.


Da jeg postede opskriften på de indiske kartoffelboller forleden, fik jeg lyst til at lave pakoras. Det er et let og lækker måde at få spist en masse grøntsager op. Du kan i princippet bruge alle grøntager. Jeg valgte dem, jeg havde liggende i køleskabet.

Holder du olien varm nok og sørger for, at grøntsagerne kan dryppe af bagefter, så betyder det ikke alverden, at pakoras skal frituresteges.

Husk i øvrigt, at kommen og spidskommen er vidt forskellige krydderier. Og det er spidskommen, du skal bruge her.

Ingredienser 
  • 250 g kikærter
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 2 tsk spidskommen
  • 1 tsk chilipulver
  • 3 fed hvidløg
  • 200 g gulerødder
  • 250 g broccoli
  • 250 g små champignoner
  • 250 g blomkål
  • 2 løg
  • 1,5 l rapsolie til friturestegningen
  • Evt. citron og koriander til pynt.
Fremgangsmåde
  1. Bland mel, salt og bagepulver, spidskommen og chili i en skål. 
  2. Rør lidt under 3 dl vand i dejen lidt ad gangen. Dejen skal være tyktflydende. 
  3. Hvidløgene pilles, skæres i fine tern og røres i. 
  4. Grøntsagerne og svampene rengøres og skæres i passende små stykker. 
  5. Løgene skæres i ringe. 
  6. Opvarm olien til ca. 180 grader. 
  7. Trlk grøntsagerne gennem dejen med en gaffel og steg en portion ad gangen. 
  8. Læg dem til afdrypningen på et stykke køkkenrulle. 
Tip: Indisk pickles og mangochutney passer perfekt til grøntsagspakoras. 

1 kommentar:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...