Græskar er af en eller anden årsag en sjælden spise blandt os danskere, og det er fuldstændig tosset af flere årsager. Det er for eksempel en billig spise og græskar er både kalorielet og fyldt med vitamin A, E og C. Alfa- og beta-karoten er der også masser af og listen kunne sikkert forsættes.
Jeg kan bedst lide græskar som suppe, og her er opskriften, som jeg tit bruger.
Hvis du sparer lidt på cremefraichen og udskifter fløden med mælk, så kan opskriften også bruges som del af 5:2-diæten.

- 500g græskar
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 1 løg
- 1/2 fløde
- 1 spsk. tomatpuré
- 1 tsk. salt
- Peber
- 100 g cremefraiche
- 100 g salte græskarkerner
- Tilbehør: Brød
- Skær græskarkødet i tern, hak løgene og kog dem med bouillon i 20 minutter.
- Blend suppen med fløde og smag til med salt og peber
- Serveres med en skefuld cremefraiche, saltede græskarkerner og en tyk skive brød.
Det ser sørme lækkert ud, lige på falderebet i græskar sæson, så de er sikkert super billige! :D
SvarSletJeg vil glæde mig til at lave denne suppe og varme mig på i de kolde aftener der nok varer en del måneder endnu. Tak for inspiration!
Anna - http://thewonderwomanwannabe.blogspot.com
Mmm ja. jeg elsker supper! jeg kan kun give Anna ret.. ser super godt ud!
SvarSlet