Bønnefritter med dyppelse! |
Jeg overhørte forleden nogle kolleger tale om, hvor fantastiske bønnefritter er. Og jeg må indrømme, at jeg ikke tænkte store tanker om de slatne frosne haricots verts som pommes frites-erstattning.
Men da jeg havde en pose liggende i fryseren, var jeg alligevel nysgerrig nok til at ville prøve at lave dem selv.
Ideen går ganske enkelt ud på, at grønne bønner steges i ovnen med olie og salt og hvad man ellers har lyst til af krydderier. De bages herefter til, de er blevet sprøde og pomme frites-lignende.
Men det skal siges, at bønner er tricky business og de bliver hurtigt sorte og uspiselige, så hold godt øje med dem.
Ingredienser
- 500 g haricots verts
- Lidt olie
- Groft salt
- Evt. krydderier
- Fordel bønnerne i en bradepande og tø dem på ved svag varme i oven
- Når de er blevet bløde blandes de med olie og salt
- Herefter skrues temperaturen op omkring 150 grader og bønnerne steges i ca. 45 min.
- Husk at holde øje med bønnerne og tjekke dem løbende for sprødhed.
- Serveres med dip
Bliver de virkelig sprøde? Og kan man tø dem op inden man kommer dem i ovnen?
SvarSletJa og ja.
SvarSletHilsen
M.Hansen
De er så gode de bønnefritter! Personligt tager jeg bønnerne i en stor pose, hælder olie, salt, oregano og pommes salt ned ved, tager luft i posen, og vender det hele godt rundt. Propper dem i ovnen ved 200 grader, og så ligger de der indtil jeg vurderer at de er gode.
SvarSletKan sagtens erstatte dem med pommes, ingen problemer!
Tak for tippet! Lyder lækkert.
Slet